Belgisk bjørn spiller for skolebørn
20-05-2010   Af  Sara Bindeballe
 
Citater
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
Bookmark and Share
The Bear That Wasn't blev omringet af børn, da han ankom til Kragelundskolen. Foto: Christian Buhl
The Bear That Wasn't blev omringet af børn, da han ankom til Kragelundskolen. Foto: Christian Buhl
Cirka 100 børn fra Kragelundskolen i Højbjerg fik sig i morges en usædvanlig start på skoledagen, da The Bear That Wasn’t kom forbi og spillede en morgenkoncert.

’Bjørnen’ med det borgerlige navn Nils Verresen er i Danmark for at spille på InterSPOT. Undervejs har han vakt opsigt ved at cykle hele vejen fra Belgien gennem Holland og Tyskland.

For fem dage siden krydsede han grænsen til Danmark, og siden har han spillet for så forskellige publikummer som et ishockeyhold i Vojens, 25 pensionister i Fredericia og en gruppe Jehovas Vidner i Kolding. I dag kom turen til de hidtil mindste tilhørere, nemlig 1. klasserne på Kragelundskolen.

Koncert i sandkasse-højde. Foto: Christian Buhl
Koncert i sandkasse-højde. Foto: Christian Buhl
På grund af en punktering var The Bear That Wasn’t en halv time forsinket, så da cyklen endelig trillede ind i skolegården, blev den med det samme omringet af de cirka 100 spændte børn.

Hele flokken blev bænket i en kæmpe sandkasse, hvor de til lærernes forbavselse sad musestille, mens ’Bjørnen’ spillede tre sange for dem. De 6-7-årige unger lyttede opmærksomt og klappede endda med under det
Efter koncerten gav "Bjørnen" autografer til eleverne. Foto: Christian Buhl.
Efter koncerten gav "Bjørnen" autografer til eleverne. Foto: Christian Buhl.
sidste nummer – og efter koncerten måtte der skrives autografer i en halv time. P4 Østjylland sendte live fra den lille koncert og bragte også et interview med Verresen.

Efter de små var det lærernes tur til at få en lille musikalsk pause. Dermed har den lange rejse næsten nået sit mål, nemlig aftenens InterSPOT.

The Bear That Wasn’t spiller i aften på Café Hack, hvor han sammen med Awkward I (NL) og Kirtana Rasa (EE) vil skabe stemning under overskriften ”Cosy”. Musikken starter klokken 22, og entréen er 20 kr. Det anbefales at komme i god tid.