Dansk musik hot i Belgien op til fremstød
11-11-2009   Af  Henrik Friis
 
Citater
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
Bookmark and Share
26. november spiller Fagget Fairys, Lucy Love, I Got You On Tape og Prins Nitram ved ”SPOT On Denmark”-showcase i Bruxelles. For 3. år i træk ser den danske showcase ud til at blive udsolgt, og i det hele taget er interessen fra belgisk og anden udenlandsk branche mærkbar.

- - -
Når der 26. november bydes op til SPOT On Denmark-showcase for tredje år i træk på Bruxelles-klubben AB,  sker det i bevidstheden om, at interessen for dansk musik i det belgiske ikke bare er veletableret, men også at den er stigende.
Foromtalen i diverse belgiske medier har været mærkbar – både interviews med flere af de deltagende grupper og artikler om selve arrangementet – alle fire medvirkende grupper har sikret sig supplerende jobs i forbindelse med fremstødet, lige som alle pladser til det dansk-belgiske branche-møde forud for showcasen  også er  optaget.

Som ved tidligere SPOT On Denmark-fremstød er det belgierne selv, der har peget på årets fire medvirkende, Fagget Fairys, Lucy Love, I Got You On Tape og Prins Nitram. Det skete efter en delegation af medie- og branchefolk deltog ved SPOT Festivalen i maj.  Og filosofien om at belgierne selv bedst ved hvilken musik, der vil gøre sig på det belgiske marked, ser ud til at holde stik:

Fra de foregående års arrangementer har især Murder og Slaraffenland for alvor fået slået deres navne fast i Bruxelles og omegn – ud over turneer har Murder fået aftale med belgisk pladeselskab og bookingfirma, mens Slaraffenland fik den maglende bookingaftale på plads for at være helt klædt på i landet. Desuden har Band Ane fået pladeselskabs-aftale som udmøntes næste år, mens One-Eyed Mule har sikret sig booking-aftale (og netop er vendt hjem efter tre koncerter i det belgiske).

Fin forhåndsinteresse

Når det gælder dette års deltagere, er Fagget Fairys blevet præsenteret i stort interview i universitetsmagasinet Guido (oplag: 45.000), ligesom belgiens største fransksprogede ugeblad, Telemoustique (oplag: 150.000) har anmeldt duo’ens cd i forbindelse med deres SPOT On Denmark-preview. Desuden er Fagget Fairys interviewet på sitet guido.be, er kommet på playliste hos FM Brussel  og har hittet med ”Feed The Horse” hos det flamske P3, Stu Bru.
I Got You On Tape er blevet opdaget af magasinet Gonzo, som har brugt fire sider på gruppen -– samt SPOT On Denmark-aftenen   -  i det netop udkomne november-nummer. I det hele taget nyder gruppen stor forhåndsnysgerrighed fordi sanger Jacob Bellens også slår sine folder i Murder…
Lucy Love er signet ind til radio-session på førnævnte Stu Bru – og skal spille MTV-job i Bruxelles to dage efter SPOT On Denmark-fremstødet. Og mere er på vej.
Mens Fagget Fairys allerede har pladeselskabs- og bookingaftale i Belgien, gælder det for såvel  I Got You On Tape, Lucy Love og Prins Nitram, at der er stor interesse fra diverse belgisk branche, som med lidt held går i orden i forbindelse med showcasen.

Stor branche-interesse
Optimismen skyldes ikke mindst den gode forbindelse,  der gennem de seneste tre år er blevet skabt mellem  danske og belgisk branche via de danske showcases. Så SPOT On Denmark-arrangørerne ROSA, MXD og SPOT Festivalen har slet ikke haft problemer med at trække hverken dansk eller belgisk branche til den networking-middag, som foregår umiddelbart inden selve koncerterne.  50 er indbudt og har sagt ja – blandt dem i øvrigt også repræsentanter fra Holland, Luxemburg, Frankrig, Tyskland og Canada.

Som eksempler kan vi nævne en bred vifte belgiske agenturer fra Live Nation til Quiet Concerts (vild med dansk musik: har arrangeret koncerter i Belgien med Teitur, Saybia, Mads Langer, Under Byen, etc.), belgiske pladeselskaber/distributører - som også er toneangivende på europæisk plan - som PIAS/Play It Again Sam og NEWS samt en lang række vigtige europæiske aktører som den tyske festival C/O Pop, det hollandske agentur Friendly Fire og franske Summery Agency.

SPOT On Denmark-programmet 26. november på AB i Bruxelles:
19:30-20:00: Film om Vega og spillestedets rolle på Københavner-scenen
20:00-20:40: Prins Nitram
21:00-21:40: I Got You on Tape
22:00-22:40: Lucy Love
23:00-24:00: Fagget Fairys

Desuden spiller de danske band her:
25. november
I Got You On Tape, Gent, Café Video
27. november
Fagget Fairys -  Gent - Make Up Club
Prins Nitram -  Liège -  L’Escalier
I Got You On Tape - Sonic Visions - Luxembourg
28. november
Lucy Love - MTV-show - Bruxelles