Filmisk jazz og dubbede reggae-rytmer på SPOT
08-03-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
"SPOT I just want to say thank you for these mind-boggling Danish days. It was well-organized, interesting and exciting"

- Cyril Schicker, Rockstar Magazine, Switzerland
Bookmark and Share
Catbird er klar til at spille deres poetiske musik på SPOT 2010. Foto: Naja Rosa Koppel
Catbird er klar til at spille deres poetiske musik på SPOT 2010. Foto: Naja Rosa Koppel
Når SPOT Festival 2010 finder sted, er det ikke kun pop og rock, festivalgæsterne kan opleve. Der vil også være mulighed for at høre musik med smag af andre genrer, fordi festivalen igen i år arbejder sammen med genreorganisationerne JazzDanmark, FFS – Folkemusikkens Fællessekretariat og World Music Denmark.

Fra jazzens verden kommer eksempelvis Grammofunch, der sidste år udgav deres debutalbum og vandt prisen for ”Årets danske crossoverudgivlse” ved Danish Music Awards Jazz - og som derudover var nomineret til kategorien ”Årest danske jazzudgivelse”. Grammofunch opbygger deres koncerter omkring et stemningsfyldt repertoire, som er i stand til at danne billeder på "lytterens indre skærm". Altså en slags filmisk jazz/rock. Desuden præsenterer JazzDanmark Wazzabi.

Der er lagt op til svedige rytmer, når Djosos Krost skal spille til SPOT.
Der er lagt op til svedige rytmer, når Djosos Krost skal spille til SPOT.
I samarbejde med FFS – som i år står for fem navne - præsenteres blandt andre Catbird, der består af Billie Koppel og Frank Hasselstrøm. Duoen arbejder med et ærligt og og enkelt udtryk, der kan opleves i Catbirds poetiske melodier og smukke arrangementer, som krydres med Bille Koppels bløde og dragende vokal. De andre folk’ede indslag er Habadekuk, Hal og Nicolaj, Tim Lothar & Peter Nande og Tobias Stenkjær.

Og endelig blandt verdensmusikkens navne finder man Djosos Krost. Duoen består af Søren Schou (nok bedre kendt som Pharfar) og Filip Nikolic (kendt som Turbotito) - de to fandt sammen i 2005 og begyndte at lave musik, der blandede dubbede reggae-rytmer med maskinelle elektroniske effekter. World-genren her desuden Bjonko og Dánjal med på SPOT-programmet.