Finurlig og elektronisk musik til InterSPOT
15-04-2010   Af  Mads Tourlin
 
Citater
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
Bookmark and Share
Seks nye navne, blandt andet fra New Zealand, Israel og USA, er klar til SPOT Festivalens internationale minifestival.

Det audio-visuelle udtryk vil være i fokus, når Glitterbug går på scenen. Foto: Ronni Shendarth
Det audio-visuelle udtryk vil være i fokus, når Glitterbug går på scenen. Foto: Ronni Shendarth
Så er InterSPOT klar til at offentliggøre navnene på scenerne Musikcaféen og skibet Stubnitz. Denne gang er der tale om seks navne, der alle bevæger sig inden for den elektroniske genre. 
InterSPOT er festivalens internationale minifestival, hvor mere end 20 bands og artister optræder torsdag 20. maj.

Skibet Stubnitz vil i forbindelse med InterSPOT lægge til kaj i Århus Havn ved kajplads 25 – lige over for spillestedet Studenterhuset. Scenen har fået stemplet ”electric”. Her optræder det tysk/israelske band Glitterbug. Bandet består af tyske Till Rohmann og den israelske visuelle kunstner Ronni Shendar. Sammen opfører de en eksperimenterende cocktail af electronica og techno.
Derudover vil ungarske DJ Bootsie Quartet spille hiphop og trance, mens østrigske Fiago indtager Stubnitz med deres egen genre ”risco”, der er en fusion af rock og disco.Bachelorette byder på psykedelisk pop
Bachelorette byder på psykedelisk pop
På InterSPOT-aftenen vil Musikcaféen danne rammen om den musik, der ikke kan sættes i bås. Scenen har fået prædikatet ”quirky”, eller på dansk finurlig. Bachelorette fra New Zealand er en af de kvindelige kunstnere, der lader sig inspirerer af Björk. Hun skriver sine egne sange og har det borgerlige navn Annabel Alpers. Genren er psykedelisk pop og Bachelorette er ved at skabe sig et navn internationalt. Blandt andet optræder hun på Pop Up Festivalen i Leipzig. Hun gæster InterSPOT i forbindelse med sin Europaturné. 


Derudover er der electronica blandet med hiphop-elementer fra tyske Klein, samt elektronisk indie med elementer af house fra amerikanske Arms & Sleepers.

InterSPOT er åbent for alle og det koster 20 kroner at komme ind på hvert af de i alt syv koncertsteder. Billetter kan kun købes i døren, så det er god idé at komme i god tid før koncerten, da folk kommer ind efter først-til-mølle-princippet.