Hør SPOTs populære musikdebatter
03-06-2010   Af  Mads Tourlin
 
Citater
"Dansk musik har en enorm kvalitet i bredden – uanset genre."

- Thomas Roscheck, PR-chef, Rockhal (LU)
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
Bookmark and Share
Kristian Leth på scenen under SPOT i 2009 - i år var han paneldeltager.
Kristian Leth på scenen under SPOT i 2009 - i år var han paneldeltager.
SPOT er meget mere end koncerter og netværk. Med et seminarprogram er SPOT også en festival, hvor alle kan blive klogere på musikbranchen gennem debatter og foredrag. I alt blev det til 12 foredrag og paneldebatter – og de blev godt taget imod af publikum.

- Vi er rigtigt godt tilfredse. Både med det faglige niveau, som paneldeltagerne har bidraget med, og med publikums interesse. Flertallet af seminarerne har været velbesøgte, siger koordinator Conny Jørgensen.

I år havde festivalens seminarprogram blandt andet inviteret navne som amerikanske Tom Windish, grundlægger og ejer af The Windish Agency, musikeren Kristian Leth (billedet) og Tina Dickows engelske manager Jonathan Morley.

På trods af det gode vejr under SPOT var der ingen tomme sale. Dog fik de seminarer, der blev afholdt sidst på eftermiddagen ikke helt så mange besøgende som de tidlige.

- Efter klokken 16 er der en tendens til, at publikum vælger at gå til koncerter. Så det er mest feinsmeckere, der bliver til de sene debatter, forklarer Conny Jørgensen.

En af seminarernes samarbejdspartnere er Musikparlamentet. De havde tre indslag på seminarprogrammet, blandt andet en innovationskonkurrence og debatten ”Do it yourself – ellers bliver det måske aldrig gjort.” Bestyrelsesmedlem Torben Eik er tilfreds:

- Jeg synes, at det er gået rigtigt godt. Især var vores konkurrence virkelig velbesøgt, og det kom faktisk lidt bag på mig, at der kom så mange. Måske var det fordi, at der var et positivt budskab om hvordan man kan forbedre publikums koncertoplevelser, funderer han.

Årets seminarprogram 2010 blev også arrangeret i samarbejde med Gaffa, gogoyoko.com og KODA.

Ved at klikke her kan du høre og downloade paneldebatterne.