...og der lyttes...
17-12-2009   Af  Henrik Friis
 
Citater
"Dansk musik har en enorm kvalitet i bredden – uanset genre."

- Thomas Roscheck, PR-chef, Rockhal (LU)
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
Bookmark and Share
Et lytteudvalg i fuld koncentration. Fra venstre Morten Varano, Thomas Nordquist, Kem Lalot og Tim Hole. I forgrunden udvalgets tovholder, Esben Marcher.
Et lytteudvalg i fuld koncentration. Fra venstre Morten Varano, Thomas Nordquist, Kem Lalot og Tim Hole. I forgrunden udvalgets tovholder, Esben Marcher.
Der bliver i den grad lyttet på ROSA - Dansk Rock Samråds og SPOT Festivalens kontor i disse dage.
Ved deadline havde 925 acts ansøgt om deltagelse på SPOT Festivalen til maj næste år, og siden tirsdag har den engelske manager Tim Hole, den franske festival-booker Kem Lalot sammen med den danske musiker Morten Varano og PDH-bookeren Thomas Nordquist lyttet ørene tynde i forsøget på at skære ind til essensen af de mange ansøgninger.

- Det er slående hvor meget singersongwritermateriale vi oplever - og hvor mange af dem der er kvinder  - lige som mange acts også har et gran af folk i deres musik, siger Tim Hole på kurator-gruppens vegne. - Og for mig er det også slående, hvor meget det ligner de tendenser, vi også oplever på den engelske scene for tiden, fortsætter han.
Sidste år var der et meget stærkt element af elektroniksk musik blandt ansøgerne - både rent elektroniske navne, men også grupper der brugte elektroniske elementer i deres musik. Det fokus har altså skiftet i år. Men i hvor høj grad det så kommer til at præge udvælgelsen, er så en anden sag. Lyttearbejdet er jo ikke færdig endnu og de fire drager først hjem fredag aften. Med ørerne proppet af indtryk og toner fra ny dansk og nordisk musik.