Rocken vinder frem
05-03-2010   Af  Mads Tourlin
 
Citater
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
"Danish Music Is Cool As Fuck"

- New Musical Express
Bookmark and Share
Sangerinden Coco O fra Quadron var en af de kvinder, der gav mændene kamp til stregen i udvælgelsen af årets SPOT navne
Sangerinden Coco O fra Quadron var en af de kvinder, der gav mændene kamp til stregen i udvælgelsen af årets SPOT navne
Ansøgerfeltet til årets SPOT Festival har været mere musikalsk blandet end sidste år, hvor en stor del af ansøgerne var kunsterne inden for den elektroniske scene. 

I år har det kvindelige køn givet mændene kamp til stregen inden for den populære musik. Der er ikke tale om traditionel pop, men mere utraditionelle stilblandinger som bryder med faste rammer.


- Stilen er i år er i det hele taget mere legesyg, vurderer musiker Morten Varano, der som en af fire kuratorer har været med til at udvælge årets navne. Han fremhæver blandt andet Fallulah, Quadron, Nabiha, RebekkaMaria, Elin Ruth Sigvardson og Sandra Hakky.


- De er ikke bange for at lade sig påvirke af forskellige genre. Det er rigtigt fedt, at de leger rent stilmæssigt, siger Morten Varano, der sammen med den øvrige kuratorgruppe har haft et stærkt ansøgerfelt at vælge i mellem.


Lytteudvalget bestod i år af en engelske manager Tim Hole, den franske festival-booker Kem Lalot og de to danskere Thomas Nordquist, booker hos PDH og Morten Varano. Sammen har de lyttet på 925 kunstneres, der alle gerne ville optræde ved årets SPOT Festival. 


The Rumour Said Fire storhitter i øjeblikket med
The Rumour Said Fire storhitter i øjeblikket med
- De udenlandske dommere hørte nogle andre kvaliteter i musikken, end vi gjorde. Det har betydet, at flere rock-inspirererede kunstnere er kommet igennem, og det har givet en helt anden positiv relevans, fordi jeg har fået en helt ny opfattelse af nogle kunsterne, som jeg før havde en forudtaget holdning til, forklarer Morten Varano ærligt. 


På trods af forskellig tilgang til musikken, fremhæver han, at udvælgelsen er gået godt. Panelet har lyttet til hinandens favoritter og der har været en god dynamik imellem dem, lyder det fra Morten Varano, der også er blevet overrasket af årets ansøgere.


- Folk-genren har været godt repræsenteret blandt ansøgerne i år, og det er noget nyt i forhold til sidste år. Ikke folk som The Dubliners, men mere moderne rockinspireret folk. Genren americana har også været godt repræsenteret, forklarer han. Men på trods af det store felt inden for folkgenren, kom kun Let Me Play Your Guitar, Cody og The Rumour Said Fire gennem lytteudvalgets nåleøje.


Morten Varano vurderer, at årets SPOT giver et godt billede af scenen for upcomming musik, og at de optrædende kunstnere samtidig har en god chance for at bryde igennem i udlandet.


- Feltet er virkeligt stærkt i år. Der er nogle klare personligheder, der bryder igennem, fastslår han.