Savage Rose-døtre spiller begge på SPOT
17-05-2010   Af  Sara Bindeballe
 
Citater
"Danish Music Is Cool As Fuck"

- New Musical Express
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
Bookmark and Share
Naja Rosa skal se sin søster på SPOT.
Naja Rosa skal se sin søster på SPOT.
De to søstre Naja Rosa og Billie Koppel voksede op i en familie gennemsyret af musik. Som døtre af de legendariske musikere Annisette og Thomas Koppel var de ofte med, når Savage Rose turnerede i Danmark og udlandet. Her oplevede de livet på landevejen, sov under scenerne, sang med og fik musikken ind i blodet. På årets SPOT Festival spiller de begge – oven i købet på den samme dag, nemlig lørdag.

Naja Rosa er klar til at udgive sit debutalbum ”When The Smoke Clears”, men arbejder stadig sammen med Savage Rose. Blandt andet var hun med til at skrive sange til albummet ”Universal Daughter”, og hun synger også kor på bandets igangværende turné. På SPOT 2010 spiller hun for første gang ’sammen’ med storesøster Billie, der optræder som den ene halvdel af duoen Catbird. SPOT fik lov at stille hende et par spørgsmål.

Skal du se Billies koncert med Catbird?

- Jeg skal da i hvert fald se Catbird, forsikrer Naja Rosa. - De laver noget fantastisk musik. Det er dybt, ærligt og smukt. Og jeg ved at de har gang i noget nyt, som jeg glæder mig meget til at høre.
Det er dejligt at skulle spille samme dag, og måske for nogle af de samme mennesker. Og fejre det. Fejre musikken på SPOT!

Er der andre koncerter, du gerne vil se på årets festival?

- Der er mange! Jeg vil for eksempel rigtig gerne se Howl Baby Howl og Fallulah. Der er rigtig meget god ny musik i Danmark lige nu.

Du spiller meget i udlandet, som Savage Rose også har gjort siden 1960’erne. Hvordan er det at rejse ud i verden med musikken i dag?

- Vi har jo været ude med vores forældre i mange år, men det er også spændende at komme ud selv. Fra undergrunden til de store scener er jeg blevet modtaget med en fantastisk god energi. Det giver én styrke. Jeg synes der er en stærk, stærk ungdomskultur lige nu – vi nærmer os faktisk noget, der ligner 1960’erne. Der er selvfølgelig sket alt muligt med verden og musikken siden dengang, men på nogle måder går udviklingen også i cirkler, hvor man hele tiden vender tilbage til udgangspunktet. Og lige nu kan man mærke, at folk vil have noget ægte; noget, de kan mærke.

Satser du forsat på en international fremtid med musikken?

- Ja, helt klart. Jeg er jo en rejsende pige. Jeg har rejst konstant de sidste mange år, og musikken kommer fra rejserne. Det eneste, jeg rigtig følger, er rejserne, musikken og kærligheden. Og det vil jeg ikke stoppe med nogensinde, siger Naja Rosa.

Også Catbird med Billie Koppel er på SPOT. Foto: Naja Rosa Koppel
Også Catbird med Billie Koppel er på SPOT. Foto: Naja Rosa Koppel
Ligesom Naja Rosa begyndte også Billie Koppel allerede som teenager med at synge kor for Savage Rose. I 2001 dannede hun duoen Catbird sammen med multiinstrumentalisten Frank Hasselstrøm. De to har siden udgivet to albums og er netop ved at indspille det tredje. På SPOT spiller de sent lørdag aften, men Billie satser stærkt på at nå sin søsters koncert om eftermiddagen:

- Det ville være en drøm at se hende live til hendes første rigtig store koncert her i Danmark. På det seneste har hun jo spillet meget i new York, hvor jeg ikke har haft mulighed for at være der. Jeg er stor fan af hendes musik – det er sindssygt fedt, jeg er vild med det!

Synes du man kan mærke på jeres musik, at I har den samme musikalske opvækst?

- Vi har selvfølgelig begge to suget til os af alt det, der blev spillet i hjemmet, og det var musik fra hele verden. Vi har så fundet hver vores meget forskellige inspirationer – Naja Rosa for eksempel fra hip hop og soul, og alt det har vi kogt sammen på hver sin måde. Men jeg synes alligevel, der er noget af det samme i det – der er steder, hvor vi rammer hinanden og mødes.

Catbird har indtil videre mest spillet herhjemme, men har du samme musikalske rejselyst som resten af familien?

Ja, helt sikkert. Ligesom Naja Rosa rejste til New York, boede jeg i flere år i Los Angeles, hvor jeg havde mulighed for a spille med nogle fantastiske mennesker. Det er helt sikkert også en drøm at spille i udlandet med Catbird, for jeg har præcis den samme nysgerrighed og lyst til at møde nye mennesker, slutter Billie.

---
Koppel-søstrene spiller på SPOT lørdag den 22. maj, hvor du først kan opleve Naja Rosa i Musikhusets Store Sal kl. 14. Om aftenen spiller Catbird på ArcHauz kl. 22.30.