Skab et koncept der gavner dansk musik
02-02-2010   Af  Administrator
 
Citater
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
Bookmark and Share
Innovationskonkurrence: Skab et koncept der gavner dansk musik og vind billetter til SPOT Festival 2010.

Musikparlamentet og SPOT Festivalen udskriver nu en konkurrence, der skal sætte fokus på innovation i musikbranchen. Målet med konkurrencen er at få input fra musikinteresserede, der ikke nødvendigvis er en del af den danske musikbranche og få frembragt nye innovative og fremsynede idéer, der kan udvikle dansk musik.

Derfor skal vi bruge din ide!

Internettet har ændret musikbranchen for altid. Musik bruges nu på helt nye måder, og vejene til at udbrede, sælge og tjene penge på musik har ændret sig fundamentalt. Intet tyder på, at forandringerne er ved vejs ende, og musikken og musikbranchens fremtid er derfor uvis, men også pludselig åben for og afhængig af nye idéer og friske tanker.

Opgaven
Opgaven går derfor ud på at formulere en innovativ idé eller et koncept, der med udgangspunkt i de forandrede betingelser for musikbranchen og musiklivet, enten løser et problem eller skaber ny værdi for brugerne af musik.

Eksempler
Det kunne være en musikservice, en alternativ form for festival, en idé til en innovativ liveperformance, et brugerinvolverende pladeselskab, en ny online musikplatform, en alternativ måde at dele viden, samarbejder med andre brancher etc. Kun fantasien sætter grænser, så længe, I er i stand til at argumentere for, hvorfor jeres idé kan udvikle dansk musik i en positiv retning.

Dommerpanel
Dommerpanelet kommer til at bestå af fremtrædende folk fra den danske musikbranche. Panelets sammensætning kan ses på www.Musikparlamentet.dk/SPOTkonkurrence.

Hvem kan deltage?
Konkurrencen henvender sig til unge, primært studerende, men alle kan deltage, både i grupper og som enkeltpersoner. Der stilles ikke krav til metode, indgangsvinkel eller teori, men det er en fordel, at der ligger overvejelser bag ideen eller konceptet. Bidraget kan sagtens kombineres med universitetsprojekter og -opgaver.

Hvordan deltager man?

Projektbeskrivelsen indsendes til Torben Eik på torben@musikparlamentet.dk senest den 1. maj 2010. Beskrivelsen må max fylde 4 A4-sider eks. bilag. Husk navn og alder på alle medvirkende og noter evt. hvilke studier, I læser. Deltagelse i konkurrencen er gratis.

Præmier
1. Præmie: 4 SPOT-billetter + transport (DSB-standard), 1 overnatning og forplejning på medarbejderniveau.
2. Præmie: 2 SPOT-billetter + forplejning på medarbejderniveau.
3. Præmie: 2 SPOT-billetter.

Førstepræmien får desuden en plads i SPOTS seminarprogram (21.-22. maj 2010), hvor du/I præsenterer idéen for publikum og den danske musikbranche. Det er Musikparlamentets og SPOT Festivals håb, at konkurrencen kan udvikle sig til at blive en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor der hvert år gøres status over, hvordan det er gået vinderprojekterne.

Offentliggørelse
Vinderen får direkte besked, og bliver desuden offentliggjort på Musikparlamentet.dk, Spotfestival.dk. og i pressen op til SPOT Festival. Efterfølgende vil de tre øverst placerede projekter blive lagt ud i fuld længde.

Kontakt
For yderligere info om konkurrencen, kontakt Torben Eik, torben@musikparlamentet.dk / tlf. 21 68 27 49

Venlig hilsen Musikparlamentet og SPOT Festival