Songwriter-scenen – en oase på SPOT
18-03-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
Bookmark and Share
Agnes Obel - indie-folk med klaveret i centrum.
Agnes Obel - indie-folk med klaveret i centrum.
Så er SPOT Festivalen 2010 klar med en række nye navne. Denne gang er det singersongwriters og blandinger af musik og litteratur, der melder sig under årets SPOT-fane.

Traditionen tro er der også Songwriter-scene på SPOT 2010. Scenen står som en slags minifestival i festivalen og har siden sin start i 1999 været en slags oase i intime rammer på den store festival. Her er det sangskrivningen, der er i højsædet, og der er visse dogmer, der skal overholdes for at får lov til at stå på scenen. Blandt andet må der ikke være mere end tre på scenen, og desuden må der ikke bruges trommesæt.

Moddi er klar til at skabe norske lydlandskaber på SPOT.
Moddi er klar til at skabe norske lydlandskaber på SPOT.
Blandt navnene på Songwriter-scenen er Agnes Obel og norske Moddi. Agnes Obel udgiver til maj en ep, der er tænkt som en forløber for hendes debutalbum, der er sat til at udkomme i sensommeren 2010. Agnes Obel spiller indie-folk, hvor klaveret er i centrum. Inden hun skal spille på SPOT, varmer Agnes Obel i øvrigt op med en række koncerter i Tyskland.
Moddi udgav i februar sit debutalbum ”Floriography”, der røg direkte ind på en 5.plads på den norske albumliste. Moddis sange er både på norsk og engelsk og opbygger svævende lydlandskaber - noget han viste, da han i februar lukkede Nordklang Festivalen i Schweiz med en meget rost koncert.

Frodegruppen 40 - en sjælden aktør på scenen.
Frodegruppen 40 - en sjælden aktør på scenen.
På Songwriter-scenen kan man også opleve: kærlighedssange fra Moto Boy (SE), alternativ country fra Esther Maria & The Songhorse, alternativ folk fra Kaspar (FI), stemningsfuld pop fra Julie Maria, lo-fi-indiefolk fra Johann Kristinsson (IS), kammer-pop fra Marie-Louise Munck, alternativ folk-pop fra The Tiny (SE), svensk pop fra Melissa Horn (SE), en blanding af pop, rock og electronica fra Sebastian Lind og et samarbejde mellem Maria Timm og Marie Frank

Ligeledes vil foreningen Lyd & Litteratur præsentere en række navne under SPOT Festivalen. Blandt dem er Frodegruppen 40 med Jens Blendstrup i spidsen – det er lidt af et scoop, da gruppen meget sjældent optræder live. Musikalsk blander bandet jazz, rock og elektronica med humor og galskab. Gruppen har udgivet to albums og har opnået et kulthit med ”John Danser Grønsag”, som de fremførte live i ”Den 11. time” på DR2.
Derudover er der et nystartet samarbejde mellem Tone og Mette Moestrup og fortolkninger af klassiske kærlighedsduetter fra Song for Wendy, der er Dísa og Mads Mouritz' nyeste projekt.