SPOT Festival medarrangør af færøsk fremstød under Popkomm
07-09-2010   Af  Henrik Friis
 
Citater
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
Bookmark and Share
The Ghost - del af det færøske fremstød.
The Ghost - del af det færøske fremstød.
Atlantic Soundscapes - færøsk ø midt i Berlin.

Fra onsdag til fredag vil der være et markant færøsk indslag på Popkomm-messen og -festivalen i Berlin:

Musikere, designere og kunstnere fra det nordatlantiske samfund vil gennem tre dage udgøre og deltage i installationen ”Atlantic Soundscapes”, der præsenterer sig som en færøsk ø i PercussionArtCenters store bygning i den tyske hovedstad.

Efter henvendelse fra Det Færøske Udenrigsråd, er det SPOT Festivalen, der står fadder til idé og koncept. Således er SPOT er igangsætter, operatør og afvikler på arrangementet, der præsenterer såvel musik som det sidste nye inden for design, film, litteratur såvel som kulinariske indslag. Alt sammen med ambitionen om at give såvel Popkomm-publikummet som den menige berliner en smag af Færøerne.

- Netop for at budskabet om Færøerne skal nå så vidt omkring som muligt i Berlin, har vi med vilje valgt en ramme uden for selve festival- og messeområdet ved den gamle lufthavn Tempelhof – men alligevel i umiddelbar nærhed – så den spændende færøske kultur kan komme til sin ret og ikke kun er forbeholdt messedeltagerne men kan komme ud til et så stort publikum som muligt, forklarer SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen.

I forlængelse af ROSAs og SPOTs arbejde
Og så konstaterer han ellers, at samarbejdet ligger fint i forlængelse af ROSA – Dansk Rock Samråds og SPOT Festivalens arbejde med færøske navne som Teitur, Høgni, 200, Budam, Dánjal, Eivør, Boys In A Band, The Dreams, Orka, TÝR og mange flere.

Lige som projekter i samarbejde med andre landes operatører også er en naturlig del af ROSAs og SPOTs politik når det gælder udvikling og vidensdeling - det kommer bl.a. til udtryk gennem Nordklang Festivalen i St. Gallen i Schweiz samt den kommende Días Nórdicos-festival i Madrid (15.-16. september), hvor ROSA i begge tilfælde er tilrettelægger af store dele af musikprogrammet.

Atlantic Soundscapes-flyer
Atlantic Soundscapes-flyer
Atlantic Soundscapes-deltagerne

De færøske deltagerne i Atlantic Soundscapes er grupperne Budam og The Ghost (billedet), designerne Barbara Í Gongini og Gudrun&Gudrun, billedkunstnerne Hansina Iversen og Edward Fuglø, filminstruktørerne Katrin Ottarsdóttir (med filmene “Regin Smiður” & “Bye Bye Blue Bird”, Heiðrik á Heygum (m. “Mítt Rúm” og “Aldur”) og Rannvá Káradóttir/Marianna Mørkøre (m.“Memotekið“)  m.fl., og der vil være læsehjørne med tyske oversættelser af 12 færøske forfattere (bl.a. William Heinesen, Eilif Mortansson, Jógvan Isaksen m.fl.).

Meet’n’greet
Onsdag kl. 18.00-20.00 arrangeres et meet'n'greet-møde mellem de færøske kunstnere, Det Færøske Udenrigsråd, SPOT Festivalen, tysk og international branche og presse i  PercussionArtCenter (Schwiebusser Strasse 16, 10965 Berlin).