SPOT-fredag i metallens tegn
24-03-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
"Danish Music Is Cool As Fuck"

- New Musical Express
Bookmark and Share
Kellermensch: tung rock med trædeorgel og violiner.
Kellermensch: tung rock med trædeorgel og violiner.
Efter den fine succes på sidste års SPOT Festival med at øge fokus på rockens hårdeste genre, har SPOT i år indgået et samarbejde med Metal Royale og Danish Metal Awards under navnet Metal SPOT – The Nordic Explosion. Det samarbejde munder ud i, at Studenterhuset fredag 21. maj bliver en helt speciel ramme om i alt seks koncerter fra metallens verden, hvor man også satser på at tiltrække den internationale metalbranches vigtige repræsentanter – både fra medier, pladeselskaber, bookingbureauer m.v.

Det, metal-tilhængerne kommer til at opleve, er blandt andet Kellermensch, der også var på SPOT-programmet sidste år, hvor de efter deres koncert fik kontakt til den engelske manager Tim Hole, og siden har spillet radiosessions hos de engelske radiostationer XFM og BBC1. Bandet er kendt for at blande deres tunge rock med gulvbas, violiner og trædeorgel. På den måde skaber de en musik, der lyder som en blanding af Neurosis, Tom Waits og Nick Cave.

En anden kending er The Psyke Project, som er klar til at spille deres hardcore metal for SPOT-publikummet. Bandet har efterhånden en del år på bagen, men beviste med det meget roste album ”Dead Storm” sidste år, at de stadig er med i eliten inden for dansk metal.

Essence er klar til at trykke deres eksplosive thrash metal af til Metal SPOT - The Nordic Explosion.
Essence er klar til at trykke deres eksplosive thrash metal af til Metal SPOT - The Nordic Explosion.
Alborgensiske Essence leverer thrash metal, der trækker spor til Artillery, Testament og Metallica, og bandet er netop i gang med at indspille deres debutalbum.
Critical Mass befinder sig i, hvad de selv kalder et musikalsk ingenmandsland, hvor genrebegnelser anses for at være gammeldags. Med det udgangspunkt skaber bandet et komplekst og komprimiløst lydbillede.
Malrun spiller melodiøst hardrock, med alt hvad det indebærer – fra highspeed til ballader.

Og så er der også belgisk besøg: The Link spiller hardcore metal, og er blevet udvalgt af Danish Metal Awards, efter at have set gruppen til det belgiske award-show inden for genren.

Det skal dog også lige med, at den øvrige del af SPOT også har metal på programmet, nemlig allerede offentliggjorte Dødning, The Kandidate og Scarred By Beauty.

Metal SPOT – The Nordic Explosion finder sted på Studenterhuset fredag 21. maj, og der er gratis adgang med SPOT-armbånd. Der kan også købes adgang i døren til selve Metal SPOT – The Nordic Explosion for 70 kroner.