SPOT inviteret med i toneangivende internationalt festivalsamarbejde
07-10-2009   Af  Henrik Friis
 
Citater
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
Bookmark and Share
SPOT er blevet inkluderet i det internationale festival-samarbejde De Concert!, som bl.a. tæller toneangivende medlemmer som den franske Les Eurockéennes de Belfort,
den spanske Benicassim-festival, den schweiziske Montreux Jazz Festival, den belgiske Les Nuits Botanique m.fl. blandt de nu i alt 20 festival-medlemmer.

Indtil i år har samarbejdet mellem festivalerne været uformelt, men nu er det blevet til en decideret forening - bl.a. med baggrund i, at man som forening fremstår stærkere overfor både kulturelle og politiske samarbejdspartnere. Og efter at være inviteret tidligere på året blev SPOT officielt medlem efter et møde i Canada i september.

- SPOT deler en filosofi med federationens øvrige medlemmer, der går på, at man tør satse på lokale talenter og kunstnerisk kvalitet og originalitet fremfor konforme US/UK bands og rendyrkede business prioriteter, forklarer leder af De Concert! Paul-Henri Wauters.

Han gør også opmærksom på, at der allerede fra 1987 og en årrække frem var et samarbejde mellem den belgiske festival Botanique og ROSA. Blandt andet har både ROSA og Botanique tidligere samarbejdet med den franske festival Printemps de Bourges. Derudover lavede SPOT sammen med Botanique, franske Eurockéennes og spanske Benicassim, der alle er med i De Concert!, i 2006 et projekt, der hed Un-Pop Classic med 4 europæiske kunstnere, der besøgte hinandens festivaler.

SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen siger om medlemsskabet af De Concert!:

- Vi er selvfølgelig glade for medlemsskabet, som vi ser som endnu et resultat af ROSAs og SPOTs internationale netværksarbejde gennem de seneste 20 år. Når De Concert! vælger os, er grunden, at de gerne vil have en bedre feeling med den nordeuropæiske musikscene (den tyske Melt Festival er også blevet inkluderet, red.), og fra vores side er motivet til at gå ind i samarbejdet, at vi får en konkret og effektiv adgang til det mellemeuropæiske koncertmarked, siger Gunnar Madsen og fortsætter:
- I første omgang kommer vi til at samarbejde med et stort videns-netværk, hvor vi kan formidle vores viden om dansk og nordisk musik, samtidig med at vi lærer endnu mere om de kunstneriske og erhvervsmæssige vilkår i Europa. Og derefter er ambitionen at afsætte musik til de øvrige medvirkende festivaler. Men i nævnte rækkefølge, pointerer Gunnar Madsen.

De Concert tæller følgende medlemmer: Art Rock, Les Invites de Villeurbanne, Le Rock Dans Tous Ses Etats, Furia Sound Festival, Les Tombées de La Nuit, Les Eurockéennes de Belfort, Les Vieilles Charrues, Les 3 Eléphants, La Route du Rock, Rock In Opposition og Les Rockomotives (alle Frankrig) Dour Festival og
Les Nuits Botanique (begge Belgien), Festival International de Benicassim (Spanien), Melt Festivalen (Tyskland), Paléo Festival Nyon og Montreux Jazz Festival (begge Schweiz, SPOT Festival (Danmark), Sziget Festival (Ungarn) og Festival de Musique Emergente (Canada).

Se mere om De Concert! her.