SPOT Live: Backstage med Kellermensch
22-05-2010   Af  Mads Tourlin
 
Citater
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
Bookmark and Share
Forsanger Sebastian Wolff forsøger at få et overblik over situationen, to minutter inden koncerten. Foto: Thorsten Iversen
Forsanger Sebastian Wolff forsøger at få et overblik over situationen, to minutter inden koncerten. Foto: Thorsten Iversen
Hvordan forbereder Kellermensch sig til en koncert? SPOT Live fulgte bandet før deres koncert til MetalSPOT.

Christian Sindermann står sammen med den anden forsanger Sebastian Wolff og deler en kold Carlsberg backstage. Klokken er 23, og der er tre kvarter, til de skal gå på den lille scene i Studenterhuset Århus. Udenfor lokalet kan man høre growlen fra forsangeren i The Psyke Project, mens den heftige guitarlyd og trommespil er lidt mere i baggrunden. Døren bag dem smækker op og i, mens folk går ud og ind. Et bandmedlem fra et af de andre bands der spiller til MetalSPOT – The Nordic Explosion denne aften stikker tungen ud af munden, mens han med åben mund og djævlehåndtegn poserer i bedste metalstil og åbner døren ud til publikum. Det morer kammeraterne ved nabobordet sig over.

- Det var godt, at vi fik styr på lydprøverne i morges, konstaterer Sebastian Wolff

En lang SPOT-dag havde en hvis indvirkning på publikum, der dog på trods af trætte øjne stadig fik kastet djævletegn og rystet med håret. Foto: Thorsten Iversen.
En lang SPOT-dag havde en hvis indvirkning på publikum, der dog på trods af trætte øjne stadig fik kastet djævletegn og rystet med håret. Foto: Thorsten Iversen.
Der går ikke længe, så kommer der en kvinde med langt brunt krøllet hår, sort t-shirt og grønne armybukser ind af døren til backstagelokalet. Hun hedder Anne:
- I kommer altså til at spille et par minutter senere. Der er en lille forsinkelse, forklarer hun Sebastian og Christian, der nikker.

Lidt senere kommer hun ind af døren igen og råber efter medlemmer af bandet Malrun.
VIP-behandlingen i Studenterhuset består af kolde drikkevarer, gamle bløde stofstole og tre borde. Der står mange tomme ølflasker på bordene, lidt vandflasker og enkelte flasker til cola.

Nu er bandet før Kellermensch færdige med at spille. Sebastian Wolff kommer op på scenen lidt efter med nogle røde filtre til spotlamperne.
Lidt efter er hele bandet i gang med at stille trædeorgel, en kæmpe højtaler og 70'er møbler op på scenen. Der bliver arbejdet intenst, og Sebastian ser lidt forvirret ud.

Klokken er nu 23.40, og der er fem minutter til at Kellermensch skal gå på. De er har forladt scenen igen, og folk stimler sammen foran scenen. Her er ved at være godt pakket. Publikum er ikke kun i sort med langt hår og skæg. Der er også piger i farverigt tøj og fyre i pæne skjorter.

Ude backstage har bandet samlet sig igen. De står foran døren og gør sig klar til at gå ind og levere aftenens sidste koncert til MetalSPOT. Der bliver drukket lidt øl og de ser forventningsfulde, men også lidt nervøse ud.

Bandets nyeste medlem, Claudio. Foto: Thorsten Iversen
Bandets nyeste medlem, Claudio. Foto: Thorsten Iversen
- Er vi klar, bliver der sagt højt ud i lokalet.
- Ja, det er vi. Er det nu?
- Ja, det er nu, nu gør vi det.

Der er nu helt fyldt op. Strygerne bliver lige stemt - kort. Klokken er nu 23.48. Tre minutter senere, end bandet skulle gå på. Nu går de i gang med at spille og publikum er fanget. Tre piger sniger sig op foran, og kort efter er den ene i gang med at headbange. Der bliver rocket med og kastet djævlehåndtegn.

En massiv klump har samlet sig, og de er bestemt ikke skuffede. Ved baren væk fra scenen står ca. 15 stykker og drikker og taler. I det yderste af klumpen står folk på borde og stole.
 
* Koncerten fik 6 stjerner af Gaffa.