SPOT Live: Den blå veteran-vogn ruller videre
22-05-2010   Af  Helle Rusch
 
Citater
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
Bookmark and Share
Foto: jesper Hedemann
Foto: jesper Hedemann
Tilbage i 2003 spillede The Blue Van deres første koncert på SPOT Festivalen, og det blev den koncert, som sparkede deres karriere i gang. The Blue Van inviterede SPOT Live ind i deres back-stage til en sludder kort tid før aftenens optræden på Officerscenen. De fortæller, at de er meget glade for at være på SPOT og for at spille her, fordi det er ’et fantastisk udstillingsvindue’, som man som band kan bruge lige gyldigt, hvor langt man er i sin karriere.

Forsanger Steffen Westmark fortæller,
- Det er et fantastisk crowd, der er her. Det er et fantastisk publikum, og her er en god stemning. Og så er her også rigtigt mange folk fra musikbranchen.

Han bliver suppleret af Søren Christensen,
- Vi har spillet på mange branchefestivaler rundt omkring i verden, og de har tit et frygteligt publikum. Med rigtig mange mænd i jakkesæt, det er som et kvægmarked. Sådan er det overhovedet ikke her. Her er en rigtig festivalstemning og her er rigtige festivalgæster. På andre festivaler kan de knap nok klappe imellem numrene, når man spiller.

Hvad regner I med at få ud af at spille her denne gang?
- Det er svært at sige. Men der kommer altid nogle nye branchefolk fra nogle nye lande. At spille her kaster næsen altid noget af sig, siger Per Jørgensen

Så er I her igen til næste år?

- Ja, hvis Gunnar (SPOT Festivalens leder, red.), inviterer. Helt klart.
siger de fire The Blue Van-medlemmer i munden på hinanden, og Søren uddyber,
- Ja, for vi kan godt lide at være her. Folk er glade, og solen skinner.

The Blue Van skal den næste måneds tid på en turné, som blandt andet bringer dem forbi London, Paris, Schweiz - og også vores egen andedam.