SPOT Live: Frokost i byggerod
21-05-2010   Af  Helle Rusch
 
Citater
"Danish Music Is Cool As Fuck"

- New Musical Express
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
Bookmark and Share
Branchefolk i kø. Foto: Martin Dam Kristensen
Branchefolk i kø. Foto: Martin Dam Kristensen
SPOT Festivalens og MXD's årlige branche-frokost bliver i år afholdt i PROMUS, det nye produktionscenter for rytmisk musik i Århus. Frokostens tema lyder: "Under Construction", fordi den bleiver afviklet på savsmuldsstøvede træbænke i et stort byggerod. Hvorfor også alle deltagerne bliver iklædt farverige beskyttelseshjelme og får stukket en flaskeøl i hånden ved ankomst. Og som Gunnar Madsen, leder af ROSA - Dansk Rock Samråd og SPOT Festivalen siger, er  ’under construction’ samtidig den situation branchefolkene befinder sig i pga. de mange forandringer i musikbranchen.

250 specialinviterede branchefolk er mødt op til madpakkespisning og netværking.

Casey J. Monahan i fuldt vigør. Foto: Martin Dam Kristensen
Casey J. Monahan i fuldt vigør. Foto: Martin Dam Kristensen
Casey J. Monahan, leder af Texas Music Office - Texas' pendant til ROSA - er kommet hele den lange vej fra den anden side af Atlanten.

- Jeg er kommet for at høre god skandinavisk musik. Jeg håber også, jeg vil møde nogle nordiske branchefolk, som jeg kan lave udvekslingsaftaler med. Jeg vil gerne være med til at give danske bands adgang til Texas – og samtidig vil jeg gerne give nordboerne muligheden for at høre bands fra Texas, fortæller han glad, gumlende på en rugbrødsmad, til tre piger fra Roskilde Festival og SPOTs udsendte reporter. Det er Monahans første besøg på SPOT.
 
Ellie Coden, Simon Marley og Yebo udveksler info. Foto: Martin Dam Kristensen.
Ellie Coden, Simon Marley og Yebo udveksler info. Foto: Martin Dam Kristensen.
De engelske Ellie Coden fra Fierce Panda Records og Simon Marley fra Full Time Hobby er også på SPOT for første gang i deres liv. De er kommet for at møde nye mennesker og høre ny musik. Og så er det godt, de danske branchefolk kan tage godt imod dem - her er det Jesper "Yebo" Reginal fra Crunchy Frog, som introducerer dem til sine bands. Derudover regner Ellie Coden med, at hun under festivalen skal høre Marybell Catastrophy, Chimes & Bells og Fallulah.
I et mørkt hjørne af lokalet står en flok englændere og sludrer. Julie Weir, som er A&R Director på Visible Noise i London, er endnu en førstegangs SPOT-besøgende.

- Jeg håber, jeg kan opdage nogle bands, jeg ikke kender, som jeg så kan bruge i mit arbejde i London, fortæller hun.

Håndværkermadpakken. Foto: Martin Dam Kristensen
Håndværkermadpakken. Foto: Martin Dam Kristensen
Hun er her, fordi hun kender nogen, der kender nogen - nemlig Tony Sylvester fra Southern Record Distribution. Han arbejder pt. med danske Kellermensch, og som han siger:

- Det er ikke, fordi det er dansk musik. Det er, fordi det er god musik. Jeg håber, jeg kan finde noget mere god musik på SPOT.
Ud i solskinnet
Nu har folk efterhånden fået tygget af munden og har bevæget sig ud i det dejlige forårssolskin. Ude på vejen er Angela Teistler fra Geheim Agentur i Berlin, som er her for anden gang, og nybegynderen Cyril Schiker fra Rockstar Magazine i Schweiz og samtidig festival-arrangør.

- Jeg glæder mig til at høre de mange bands, der er på programmet. Måske kan jeg finde nogen, der kan spille på en populær festival, vi har hjemme i Schweiz.
Kasper Find og Juris van Welsen ser begge frem til en fantastisk festival. Foto: Martin Dam Kristensen
Kasper Find og Juris van Welsen ser begge frem til en fantastisk festival. Foto: Martin Dam Kristensen
Danske Kasper Find fra Pony Rec har fundet sammen med nogle besøgende fra Tyskland, nemlig Andrea Heuer, booker på berlinske Headquater, og Jan Clausen, promoter fra Queen About Music i Hamburg. Find er ved at fortælle dem om sit band, Alcoholic Faith Mission, som skal spille på dette års festival.
De er alle mødt op til frokosten i håbet om kunne skabe nogle flere samarbejder på tværs af landegrænserne. For de kan allerede berette om, at de er godt i gang. Især Jan Clausen har udbredt meget nyt om danske bands og festivaler i Tyskland. Samtidig fortæller Andrea Heuer:

- Det er dejligt at møde folk face-to-face. Normalt kommunikerer vi med hinanden via mail, og vi får næsten aldrig mulighed for at møde hinanden i virkeligheden. Heller ikke selvom nogen af os faktisk kommer fra samme land.

Også hollandske Juris van Welsen fra De Harmonie Booking arbejder med internationale samarbejder. Blandt andet har han arbejdet med danske Lars & The Hands of Light, og imens han er her, håber han, han kan fortælle de danske branchefolk om sine nye stjerner, MOSS.
En glad og tilfreds Thomas Rhode. Foto: Martin Dam Kristensen.
En glad og tilfreds Thomas Rhode. Foto: Martin Dam Kristensen.
MXD’s leder Thomas Rhode er efter frokosten glad for, at det hele er gået godt.

- Super turn-up, siger han og henviser til den glæde branchefolkene udviste over det planlagte pusterum, som også gav dem mulighed for at blive introduceret for hinanden inden SPOT-travlheden for alvor går i gang. For der er jo mange bands, de skal nå at høre…