SPOT Live: Interview med Kasper Spez
22-05-2010   Af  Mads Tourlin
 
Citater
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
Bookmark and Share
Kasper Spez var glad for det gode vejr, og var i højt humør med bare tæer og fadøl. Foto: Christian Haahr
Kasper Spez var glad for det gode vejr, og var i højt humør med bare tæer og fadøl. Foto: Christian Haahr
Kasper Spez står på scenen og holder lydprøve. Der er tomt inde i teltet, men lige udenfor er der godt fyldt op på trappen. Der er tyve minutter til Kasper Spez skal gå på, og han bruger lang tid, før han er tilfreds med lyden.


- Jeg kan i hvert fald godt høre min egen stemme. Er der noget 'rum' i den? Nå det lyder godt, konstaterer han og forlader scenen igen.


Et lille kvarter senere går han på. Folk forsøger at komme igennem 'muren' af publikum, der sidder på trappen ude foran teltet. Helt unge teenagere har samlet sig foran scenen og nikker hovedet frem og tilbage til det første nummer. Der kommer udbrud og klapsalver efter nummeret.
 - Jeg hedder Kasper og det er dejligt at være her i Århus, siger han.
Der lugter af brændt gran foran scenen. 
Klokken er nu 17.55 og han har holdt tidsplanen til perfektion. Vi går backstage, hvor Kasper Spez ser glad og lettet ud.
Hvordan synes du, at dit første job på SPOT gik?

- Det gik fint, men det er spøjst at spille om eftermiddagen. Jeg har før fået noget noget kritik for, at jeg ikke får publikum med, men jeg har det faktisk fint med, at folk står lidt stille. Jeg laver ikke musik, som man kan danse til. I det hele taget er jeg bare beæret over at spille for så stort et publikum, og at jeg nu spiller koncerter, som folk gider betale penge for at komme til.
Du havde bare tæer på scenen – hvorfor det?

- Jeg havde det bare varmt, og så kan jeg godt lide at gå barfodet, så der ligger ikke noget større bag det. Jeg er normalt meget nervøs før en koncert, og jeg kan nogle gange mærke lidt prikken i brystet dagen før. Nu er jeg bare glad. Det er en forløsning, at være færdig nu.
Hvordan mener du selv, at du har udviklet sig siden din sidste plade?

- Jeg er blevet klar over, at det er ordene og det sproglige, som jeg er forelsket i. Jeg går nok mere i dybden nu. Som 15-årig, da jeg så DM i rap, var det også legen med ord, der tiltalte mig. Og det, at der ikke var nogen censur. Det oplevede jeg i skolen, hvor jeg godt kunne lide at skrive stile, men hvor jeg ikke var glad for de begrænsninger, der blev sat for mig.
Hvad er det næste, som vi kommer til at høre fra dig?
- Det bliver i hvert fald ikke festmusik. Jeg i gang med et projekt sammen med min kæreste Pernille, der hedder Pudekamp. Det bliver en musikalsk blanding af os begge to, men vi kan begge to lide den samme musik. Der bliver nok lidt som mit nyeste album Fantasten, men mere melodisk. Men vi er først lige gået i gang, og jeg ved ikke hvornår vi kommer med et album.
Hvordan har din SPOT været?
- Jeg er først lige kommet i dag, og jeg kører allerede tilbage til København i aften sammen med bandbussen. Jeg har ikke råd til selv at betale billetten hjem. Men jeg tror da, at jeg vil prøve at komme til at høre Susanne Sundfør og Annika Aakjær. Hende hørte jeg sidste år på Langelands Festivalen, hvor jeg kommer hvert år," slutter Kasper Spez, der oprindeligt kommer fra Langeland, hvor en stor del af hans familie stadig bor.