SPOT Live: Kunsten at give folk noget, de ikke kender
21-05-2010   Af  Anne Jensen
 
Citater
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
Bookmark and Share
 
Houssam Zamzam trakterer keyboardet. Foto: Magnus Holm.
Houssam Zamzam trakterer keyboardet. Foto: Magnus Holm.
Livsglæde, positiv udstråling, smittende energi – det lyder som en flok klichéer, men der er ikke noget at gøre: Koncerten på Archauz med Houssam Zamzam og hans band Al Shargh er ren energi til folket.

Salen emmer af liv, god stemning og fælles forståelse. For Houssam Zamzam har luret, hvordan det århusianske publikum reagerer, og han bruger det bevidst. Hans næste projekt er en sang sammen med U$O, hvor U$O rapper på engelsk og Zamzam synger på arabisk.

- Det er ligesom med Outlandish, som har taget marokkanske sange og lavet en engelsk tekst, så er det en blanding, som danskerne kan tage til sig, mener han.

Der er også det med, at de arabiske unge ofte ikke kommer til koncerter, når der er alkohol indblandet, og derfor giver det endnu mere mening at få fat i det etnisk danske publikum.

Zamzam vil gerne give det danske publikum noget, de ikke har hørt før.  På spørgsmålet om, hvorvidt der er en scene for Zamzams musik i Århus, siger han:

- Ja, det vil jeg gerne tro. Vi har spillet på Voxhall, Train og Musikcaféen flere gange, og er altid blevet godt modtaget.

Publikum tog godt imod de arabiske grooves. Foto: Magnus Holm.
Publikum tog godt imod de arabiske grooves. Foto: Magnus Holm.
Og at dømme efter koncertstemningen her på SPOT har han ret. Publikum danser, klapper og rejser sig op fra stolesæderne, mens Zamzam selv smilende står i midten af bandet og tager imod responsen. 

Ligesom de fleste andre musikere har Houssam Zamzam det at få stor succes som mål. Enhver musiker elsker sin musik, som han siger, og han har en drøm om at sprede sin musik til mange mennesker. Han har lige udgivet en plade i Mellemøsten og håber, at den kan få samme modtagelse i Danmark, når den udgives hér.

- Nu spiller vi den sidste sang. Den er sådan klassisk arabisk og… lidt poppet i det!

Et skævt smil og en ærke-århusiansk udtale af ordet ”poppet” afslutter koncerten.