SPOT Live: Mænd i stof fra top til tå
21-05-2010   Af  Mads Tourlin
 
Citater
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
Bookmark and Share
Mighty Morphin SPOT-publikummer. Foto: Thorsten Iversen.
Mighty Morphin SPOT-publikummer. Foto: Thorsten Iversen.
Med jakker på ligner de to levende mannequiner, sådan som de går forbi Musikhusets Store Sal. Lige så hurtigt som de er spottet, er de væk igen. Vi går udenfor Musikhuset og ved siden af Officerscenen står de to fyre i en gul og grå heldragt og drikker øl. Der er fugtige plamager om munden på dem.

- Man kan sagtens drikke øl med dem og blive pissefulde. Jeg har det fantastisk – det er fantastisk vejr, der er dejlige mennesker og koncerter, lyder det fra den gule mand, der kun vil tituleres Yellow Morph.

Han står ved siden af af sin kammerat i grå heldragt. Han kalder sig Silversurfer og giver tips om, hvordan man bærer sådan en dragt. De to drager er blevet hjembragt fra Manchester af en kammerat:

Ølskæg. Foto: Thorsten Iversen.
Ølskæg. Foto: Thorsten Iversen.
- Man skal gøre et godt forarbejde. Man må fx ikke have mave, og så kan folk jo se alt, siger Silversurfer, der havde et lidt pinligt problem tidligere på dagen:

- Jeg fik stivert på, da jeg så nogle piger tidligere – og man kan ikke skjule det. Jeg blev nødt til at gøre sådan her, siger han og kryber sammen, mens han dækker for skridtet med arme og ben.

- Ej, fik du virkelig jern på, lyder det klukkende fra Yellow Morph, der dog understreger, at pigerne ikke ligefrem flygter fra dem.

- Vi får rigtigt meget opmærksomhed, og vores kammerat, Red Morph, har scoret ret meget i dragten. Han var sammen med tre piger på en aften, siger han med begejstring i stemmen. Han understreger, at de dog viser deres ansigt, inden de kysser en scoring. Fotografen og journalisten ser dog kun antydningen af nogle læber, lidt hår der stikker ud, og hvad dragterne ellers afslører af deres kroppe.

Deres ølkrus er nu tomme, men de er stadig fugtige rundt om mundvigene.