SPOT Live: Mr. Gaffa
21-05-2010   Af  Anders Jørgensen
 
Citater
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
"SPOT I just want to say thank you for these mind-boggling Danish days. It was well-organized, interesting and exciting"

- Cyril Schicker, Rockstar Magazine, Switzerland
Bookmark and Share
Uanset stillingsbetegnelsen er han et af de mennesker i dansk musik, som lever op til de dyder, man plejer at forbinde med en dygtig networker.

”Han begyndte, før ordet blev opfundet,” som SPOT Festivals leder Gunnar Madsen sagde i aftes, da han hev Robert op på scenen og hyldede ham ved SPOT-åbningen.

- Gaffa-ånden har ikke ændret sig i de seneste 20 år. Jeg bliver meget inspireret af den energi, vi har. Der har altid været kort fra tanke til handling her, siger Robert.

Som han siger, er organisationen gammel, men motoren er ung. Der er og har altid været masser af ungt talent på Gaffas fløje.
Først kom faxen, så broen…
Det er i sig selv en sej detalje, at Gaffa altid har fastholdt hovedkvarteret i Århus. Der var godt nok nogen af de daværende magthavere, som forsøgte at få det hele flyttet over til hovedstaden i 80’erne: ”Så kan vi blive naboer til pladeselskaberne,” sagde de. Men det blev ikke til noget. For så kom faxen til. Og gjorde tingene meget lettere.

- Først kom faxen, så kom broen, så internettet og mobilen. Det har alt sammen gjort det mindre vigtigt, hvor du holder til. Vi kunne også godt bo i Berlin eller Billund. Det, vi laver, foregår jo mange steder. Det er jo ikke på Nørrebro, du interviewer Madonna. Men det er faktisk meget godt, at vi har holdt os fra hovedstaden. Det giver en armslængde i forhold til de lobbyister, som gerne vil påvirke bladet, siger Robert.

Der i øvrigt nyder at kunne cykle fra hjem til job til børnehave indenfor 10 minutter. Det ville nok ikke kunne lade sig gøre i København.

Var i byen med 15 svenske branchefolk i aften

Robert har været med på alle SPOT festivaler. Altså fra efter det mere fragmenterede koncept, der var i de første år, hvor Gaffa var engageret i DM i Rock. De sidste mange år har han stået på festivalpladsen.

- Jeg var ude med 15 fra den svenske musikbranche i aftes til InterSPOT. Det er noget helt specielt. Alt det, du kan ønske dig af branchemiljø, står udenfor din gadedør på SPOT Festivalen. Branchen er virkelig samlet i Århus i de dage. Der har festivalleder Gunnar Madsen og pladsansvarlig Michael Callesen sejret ad helvede til. Det kan vi godt være stolte over i byen.

- Netop fordi det er her, er alle branchefolkene væk fra deres almindelige dagligdag, og det giver et helt andet fokus, siger Robert og røber, at Gaffa via SPOT-folkene er blevet aktive dyrkere af at tage på messer. Eurosonic, by:Larm . You name it.

Det er en stor del af SPOT Festival, at der er dette branchemøde. Som også giver dette klare præg af, at SPOT er en messe.

Brændende ambassadører for den gode sag

- Vi hjælper jo hinanden. SPOT-folkene gav os et lift, så vi blev inviteret med på messer, og vi har inviteret svenske branchefolk til Århus i år. Dem har vi jo mødt efter, vi er begyndt at udgive Gaffa i Sverige, fortæller Robert.

Synes du, at man kan snakke om, at Gaffa og SPOT er ude i en fælles sag?
- Vi er begge brændende ambassadører for den gode musik, og vi arbejder for at udbrede kendskabet til den. Musik er nu en gang skruet sådan sammen, at man gerne vil dele det med andre. Det er hele Gaffas eksistensberettigelse, siger Robert Borges.