SPOT Live: Når SPOT vågner
21-05-2010   Af  Anne Jensen
 
Citater
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
Bookmark and Share
Ølbowling i Rådhusparken. Foto: Magnus Holm.
Ølbowling i Rådhusparken. Foto: Magnus Holm.
Udenfor hegnene er det som om alle, der af den ene eller den anden grund ikke har billet til SPOT, har valgt at placere sig så tæt på muligt. Måske ud fra et ønske om alligevel at lugte lidt af festival: I Rådhusparken er der gang i en fest-i-en-fest, bag hvidt stakit og med ophængte blomster og balloner. ”Sunshine Reggae,” strømmer ud fra anlægget. En gruppe drenge afholder, med en engelsktalende holdleder, en konkurrence i ølbowling. Højlydte sejrsråb tyder på, at det ikke er dagens første konkurrence.

På plænen foran Musikhuset har flere grupper slået sig ned med tæpper, øl og bøger. Solen skinner, og der er musik i baggrunden, så hvorfor ikke skynde sig ud med fagbøgerne og solbrillerne, synes de at have tænkt. Nå ja, og så øl, fordi det er fredag.

Afslappet atmosfære på festivalpladsen. Foto: Magnus Holm.
Afslappet atmosfære på festivalpladsen. Foto: Magnus Holm.
Inde på pladsen sopper børn af frivillige rundt i det lille bassin foran Musikhuset, mens Miss Mukupa bliver spurgt, om hun skal spille i år. ”No, not today, I’m just a host.” Selve festivalen er lige åbnet; nogle frivillige styrter rundt, mens andre har sat sig til rette i de røde stole ved Kansas City.

På Officerspladsen er der lydprøve, og kort efter går Little Yells Alot på scenen. Små 100 mennesker indfinder sig til scenens første koncert med det eneste band – ud over Vampire Blow i Ridehuset – der er i gang så tidligt. De små råbere ser ud til at sætte gang i de første festivalgæster, som både vipper tæer og hoveder. ”Kan I li’ is?” En lille dreng med chokolade om munden stiller mig det direkte spørgsmål, og jeg kan kun svare: ”ja…?” Han vil gøre mig opmærksom på Ben & Jerry-is til en pris, man selv sætter. Der må jeg hen.

På Pickupscenen går King’s Light Infantry i gang med deres alternative indierock, og de får faktisk lige spillet den sol frem, som i en kort periode havde gemt sig. Det relativt unge band spiller for første gang på SPOT, og adspurgt om, hvad jobbet på festivalen betyder, siger guitarist Peter Fjordbak:

- Jamen, det er jo en drengedrøm at få lov at spille hér. SPOT og så Roskilde. Vi har spillet på Skanderborg, SPOT i dag og ja … så mangler der jo kun Roskilde!

Han mener ikke, at det var en ulempe at spille som et af åbningsorkestrene på festivalen, selvom ”man da godt kunne mærke, at publikum stod lidt stille.”

- Faktisk var det helt fedt med eftermiddagsstemningen, funderer Fjordbak.