SPOT Live: Nordisk sangskriversamarbejde
22-05-2010   Af  Anne Jensen
 
Citater
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
Bookmark and Share
Foto: Jesper Hedemann
Foto: Jesper Hedemann
Danske, nordiske og amerikanske sangskrivere har været på sangskrivnings-camp på Engelsholm inden SPOT
.
Når man kigger nedover tidsplanen for fredagens SPOT-program, har næsten alle optrædende fået en blok på 40 minutter af programmet. Kun blokken med Nordic CoWriters er mærkbart større end de andre, hvilket dækker over, at det er 12 individuelle kunstnere, som skal præsenteres: Danske, nordiske og amerikanske sangskrivere har de sidste fire dage op til SPOT arbejdet sammen og på tværs i en sangskrivningscamp på Engelsholm Slot.

Projektet er i år koblet til udvekslingsprojektet House of Songs, som startede som et samarbejde mellem Poul Krebs og texanske Troy Campbell. Der er derfor også fire kunstnere fra Austin i Texas til stede på SPOT, og samarbejdet har i høj grad fundet sted på tværs af kontinenter.
Koncerten i Lille sal forløb anderledes end de fleste andre på festivalen, idet sangskriverne skiftedes til at præsentere en sang, og det blev på den måde en meget dynamisk opvisning af sangskrivningscampens resultater.
Det var tydeligt at se, at kunstnerne havde følelserne lidt uden på tøjet under koncerten: Sangene var spritnye, skrevet i turbofart på fire dage, samarbejdspartnerne var nye, og de var ikke vant til at spille sammen. Alligevel fungerede det rigtig godt og masser af intensitet blev kommunikeret ud til publikum – bevidstheden om, at sangene kun lige havde fundet deres form gav en særlig forståelse fra publikum, som kunne mærkes i responsen.
- This is the first song from the camp, and it’s about...yeah what’s it about Matt? sagde Lara Runarsdottir fra Island i sin præsentation af en sang, og tydeligggjorde dermed, hvordan sangene måske kun lige var ved at bundfælde sig.
Matt the Electrician afsluttede med taknemmelighed: - This has been some wonderful days, my first time in your country, and it has been incredible. Thank you for being such a wonderful, welcoming people!