SPOT Live: Ørepropper ødelægger da koncerten?
22-05-2010   Af  Helle Rusch
 
Citater
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
"Danish Music Is Cool As Fuck"

- New Musical Express
Bookmark and Share
Har man glemt sine ørepropper derhjemme og er ørene begyndt at brokke sig lidt, er der hjælp at hente. I Musikhuset har [spillesteder dk] nemlig en stand, der sætter fokus på støj- og høreskader i forbindelse med musiklytning. Men forringer det ikke koncertoplevelsen, når man har ørepropper i under koncerten? Gider folk i det hele taget bruge ørepropper? Vi har spurgt Christina Louise Jørgensen fra [spillesteder dk].

Folk gider da ikke bruge ørepropper til en koncert. Har der overhovedet været folk forbi i går?
Ja, standen var velbesøgt i går, så det er en absolut succes. Det er en myte, at det er u-trendy at bruge ørepropper.

Er der forskel på ørepropper?
Ja da, ha ha… De almindelige skum-ørepropper lukker for lyden og er slet ikke velegnet til koncerter, for de ødelægger den jo. Ørepropper specielt designet til koncerter nuancerer lyden, så man kan stadig kan høre musikkens detaljer. Lige så godt som uden ørepropper. De udviser respekt for musikkens kvalitet.

Men det skal vi da teste, før vi tror på det. Derfor skynder vi os hen til den nærmeste højtaler, der spiller meget, meget høj. Vores frivillige test-person forsøger først at stå foran højtaleren uden ørepropper. Derefter med. Resultatet er: Christina taler sandt. Ørepropperne virker.

Så vi går tilbage til Christina for at høre lidt mere om kampagnen.

Hvorfor har I boden her på SPOT?
Jamen, det er jo her, folk har brug for ørepropperne. Vi vil gerne udbrede budskabet om, at man skal passe på sin hørelse, for er den først ødelagt, er det for sent at gøre noget. Der er mange måder, man kan forebygge høreskader. En af måderne er ørepropperne. Vi har kampagne-tilbud på ørepropper, også formstøbte, her under festivalen.

Christina fortæller, at tilbuddet gælder til og med tirsdag 25. maj og kan opnås ved at kontakte [spillesteder dk]’s sekretariat (www.spillesteder.dk ).

For nærmere info om høreskader, ørepropper og kampagnen, besøg [spillesteder dk]’s stand i Musikhuset (åbent til kl. 20) eller se www.plugin-turnon.com/dansk