SPOT Live: Sprut i sprøjten
22-05-2010   Af  Hans Christian Bugge
 
Citater
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
Bookmark and Share
Foto: Lars Rune Jørgensen
Foto: Lars Rune Jørgensen
Gammel Dansk, kaffe og Bailey - og piger i sygeplejeuniformer. Lyder det tiltrækkende? Det er også meningen. Eventmageriet står bag det udspekulerede lokkemiddel. Og målet er simpelt. Nemlig at skabe interesse om et nyt højskoleforløb, der er blevet til i samarbejde mellem Århus Idrætshøjskole og Danmarks Smukkeste Festival.

Idet man træder ind i Eventmageriets stand på årets SPOT Festival bliver man straks mødt af en smilende sygeplejerske. Det er dog ikke almindelig medicin, der er i sprøjten.  En af eventmagerne, Laurids Høegsberg, forklarer:
- Eventmageriet er et forløb, hvor kun fantasien sætter grænser. Her er alt i princippet muligt. Så længe man kan få budgettet til at hænge sammen og få nogle folk med på sin idé, er det bare med at komme i gang, fortæller han.

Men hvordan tager publikum på SPOT Festival imod Eventmageriet? Indtil nu overvejende positivt.
- Jeg synes, der er en god interesse omkring os. Og ikke kun på grund af vores Gammel Dansk. Det vigtige for os er jo at blive set og gøre opmærksomme på at vi findes, da Eventmageriet er et helt nyt foretagende, fortæller Laurids Høegsberg.

Smuk idé
Ideen til Eventmageriet opstod for to år siden, hvor Århus Idrætshøjskole og Danmarks Smukkeste Festival slog sig sammen for at give et tilbud til unge med gode ideer og energi nok til at føre dem ud i livet. Undervisningen består i at udtænke forskellige projekter sideløbende med, at man får sparring af professionelle. Afgangsopgaven er Danmarks Smukkeste Festival. Ikke hele festivalen naturligvis, men simpelthen at udtænke og udføre et spektakulært event. Og hvad det bliver, er der ingen der ved. Endnu.
- Første hold begynder efter dette års smukfest, så derfor må overraskelsen vente til året efter, fortæller Laurids Høegsberg.

Hvis du vil vide mere om Eventmageriet, kan du klikke dig ind på eventmageriet.dk