SPOT Live: Tre pladeselskaber – en omgang
21-05-2010   Af  Søren-Peter Fiirgaard
 
Citater
"SPOT I just want to say thank you for these mind-boggling Danish days. It was well-organized, interesting and exciting"

- Cyril Schicker, Rockstar Magazine, Switzerland
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
Bookmark and Share
Mat Riviere på Archauz. Foto: Jacob Bredahl.
Mat Riviere på Archauz. Foto: Jacob Bredahl.
Mat Riviere ser underligt ensom ud, som han sidder der alene på scenegulvet omgivet af sine synthesizers, en tromme og en bærbar computer. Han kunne godt ligne en ung Neil Tennant fra Pet Shop Boys, og musikken smager af britisk synth-pop fra genrens absolutte ungdom – Fad Gadget eller noget i den stil. Men han er ikke alene: Der er fyldt godt op i Archauz, næsten til sidste ståplads, hvilket må siges at være godt klaret på en festival, der kun lige er ved at komme i omdrejning, og hvor eftermiddagssolen er en hård konkurrent.
 
Mat Riviere er i Danmark for første gang – og han er udelukkende i landet for at spille på SPOT, hvor han som repræsentant for pladeselskabet Brainlove Records deler billet med islandske Benni Hemm Hemm fra Kiwi Records og danske Murder fra Good Tape Records ved en fælles showcase. De tre pladeselskaber er gået sammen for at promovere deres kunstnere på årets festival, og de samarbejder om at dele den viden og de kontakter, de har i musikbranchen.
 
- Vi mødtes på Airwaves-festivalen i Reykjavik sidste år og opdagede, at vi kunne lære en masse af hinanden om de måder, vi arbejder på. Vi er små pladeselskaber, og derfor er vi på ingen måde konkurrenter, men kan i stedet hjælpe hinanden. Og det er vores samarbejde her på festivalen et produkt af, siger John Rogers fra Brain Love Records, der er glad for, at han med Good Tape Records’ mellemkomst har kunnet præsentere Mat Riviere på festivalen.
 
For John Rogers og Mat Riviere er målet på SPOT det samme som for så mange andre. Det drejer sig om at give en god koncert og at skabe interesse for Rivieres musik og få nye kontakter i musikbranchen. Og netop når det drejer sig om nye kontakter, så ser de tre pladeselskaber store fordele i samarbejdet.
 
Brain Love Records. Foto: Jacob Bredahl.
Brain Love Records. Foto: Jacob Bredahl.
- Vi kan hjælpe hinanden med netværksarbejdet. Både her på SPOT og andre steder i Europa. Vi har som små selskaber fælles interesser, musikalsk sætter vi kvaliteten i højsædet, og det er med til at gøre samarbejdet motiverende, siger Kamilla Hannibal fra Good Tape Records.
 
Samarbejdet fungerer altså fint, og med fuldt hus til showcasen, må denne vel siges at være en publikumssucces. Men hvad kan Kamilla Hannibal lære af sine nye islandske og britiske venner, ud over at samarbejde er vejen frem?
 
- Brainlove er modige, og de arbejder hårdt for de musikere, de tror på. Kiwi er gode til at få deres kunstnere ud at spille uden for Island. Og de er begge værdifulde kontakter, når vi skal forsøge at skabe interesse for vores bands, siger hun.