SPOT On Denmark: Danske grupper sikret flot opmærksomhed i Montreux
07-07-2010   Af  Henrik Friis
 
Citater
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
Bookmark and Share
Cody, Kiss Kiss Kiss og Ginger Ninja udvalgt af schweizisk branche på SPOT – lørdag spiller de ved den verdensberømte festival og har allerede på forhånd sikret sig værdifuld omtale.

Cody på SPOT - den optræden gav bandet job på Montreux Jazz Festival.
Cody på SPOT - den optræden gav bandet job på Montreux Jazz Festival.
  • - To-sidet præsentation af alle tre grupper og SPOT On Denmark-fremstødet i Le Matin, områdets svar på Ekstra Bladet.
    - Interview og to-numres session med Ginger Ninja og Kiss Kiss Kiss i dagene op til festivalen i  Color 3, som er top-notch-radiostationen i den fransksprogede del af Schweiz, når det gælder ny spændende musik.
  • - Omtale i dagbladene 20 Minuten og 20 Minutes – altså både den tyske og den fransk-sprogede udgave.
  • - Preview-indslag på radiostationen Toxic.fm, som tillige har haft Kiss Kiss Kiss i rotation gennem længere tid.
  • - Features om SPOT, omtale af dansk musik og SPOT On Denmark-aftenen på radiostationen Kanal K (der for få uger siden helt ekstraordinært udpegede SPOT Festivalens 2010-compilation-cd til  ”Record of the week”).
    - Helsides omtale af SPOT og SPOT On Denmark i Schweiz største musikblad, Rock Star
Le Matin med sin 2-siders omtale af SPOT-bands på Montreux Jaa Festival.
Le Matin med sin 2-siders omtale af SPOT-bands på Montreux Jaa Festival.

Jo, det kører egentlig helt godt allerede før lørdagens SPOT On Denmark-præsentation af Kiss Kiss Kiss, Ginger Ninja og Cody på Montreux Jazz Café. Koncerten er del af det officielle program på den verdenskendte Montreux Jazz Festival, men som antydet ovenfor, synes danskerne ikke at være i fare for at drukne i festivalens abnormt store udbud. Hverken fra publikums side, hvor der efter festivalens estimat  vil være fyldt på spillestedet med en kapacitet på 1000 – eller fra schweiziske medier, bookere, festivaler m.v., som har forhåndstilmeldt sig og møder talstærkt op til den forudgående netværksmiddag og mødet med danske brancherepræsentanter.


En del af nøglen til opmærksomheden skal ses i at Montreux Jazz Festival er en meget medspillende partner i processen, som bl.a  formår at booste arrangementet til pressen. I det hele taget er festivalen meget tilfreds med samarbejdet, som nu kører på andet år.
I år var Montreux-festivalens projekt manager Alexandre Edelmann tovholder for den første schweiziske jury nogensinde under SPOT, og ifølge ham var det største problem ikke at finde egnet musik  - det  var at vælge de tre navne ud blandt gruppen af værdige kandidater:


- Vi er meget imponerede over den danske scene. I Schweiz er det som bands’ene når en hvis grænse, og så sker der ikke mere.  Men sådan er det ikke hos jer. Selvfølgelig så jeg også bands på SPOT, jeg ikke brød mig om, men generelt er niveauet altså meget højt, siger Edelmann, som gerne ser samarbejdet med SPOT blive et fast punkt på Montreux-festivalen.


Kiss Kiss Kiss - lørdag på en af verdens kendeste festivaler.
Kiss Kiss Kiss - lørdag på en af verdens kendeste festivaler.

Cyril Schicker fra Rockstar Magazine supplerer: - Danmark har været som en black spot for mig og mange andre her i landet. Men besøget på SPOT var glimrende. Ikke bare var kvaliteten god – det jeg noterede mig var, at kvaliteten var høj inden for mange genrer. Ikke bare en enkelt. Variationen var virkelig fin. Ja, jeg er ked af det – men jeg har ikke rigtigt noget negativt at sige…
Personligt var Cody min favorit på en fed festival – dem glæder jeg mig til at gense i Montreux.

* SPOT On Denmark-fremstødene arrangeres i fællesskab af ROSA og MXD.

Læs evt. også MXD's know-how-artikel om Schweiz: Et 3. Verdensland - midt i Alperne - med en velordnet live-industri
´