Stærkt nordisk trekløver til SPOT
12-04-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
Bookmark and Share
Den norske singer-songwriter Thomas Dybdahl er klar til SPOT.
Den norske singer-songwriter Thomas Dybdahl er klar til SPOT.
De sidste brikker er ved at falde på plads omkring årets SPOT Festival, som her kan løfte sløret for tre navne fra de nordiske lande. En enkelt genganger og to debutanter.

Gengangeren er den norske singersongwriter Thomas Dybdahl. Han har tidligere gæstet festivalen både som solist og i bandsammenhæng i en karriere, der forløbig har budt på fire solo-albums. På SPOT vil han igen være album-aktuel, nemlig med "Waiting For That One Clear Moment", der udkommer i slutningen af april. Siden debuten i 2003 har han høstet flotte anmeldelser både for sine albums og koncerter. Sidste gang han gæstede SPOT var i 2007 som medlem af gruppen The National Bank.

Fra Sverige kommer popsangerinden Miss Li, der har det borgerlige navn Linda Carlsson. Hun er kendetegnet ved at levere charmerende pop-sange. Og så er hun yderst produktiv: siden debutten i 2006 har hun udgivet yderligere to albums. Hun tager det seneste,”Dancing The Whole Way Home”, der udkommer i midten af april, med til SPOT.

Elektro-duoen Villa Nah fra Helsinki, Finland slutter dette navneudslip af. Genren er synth-pop, og Villa Nah - der har eksisteret siden 2006 - har netop udgivet deres debutalbum ”Origin”. Bandet har allerede høstet rosende ord fra den finske såvel som den internationale musikpresse. Blandt skriver engelske NME: "Re-igniting electropop's romantic flame".