Stor interesse for OPSANG 2010
08-03-2010   Af  Hans Christian Bugge
 
Citater
"Danish Music Is Cool As Fuck"

- New Musical Express
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
Bookmark and Share
Programmet for OPSANG 2010 er kommet endnu et skridt nærmere sin endelige form. Og interessen for at være med er stor. Det viser deltagerne i formiddagens paneldebat. Indtil videre har så forskellige personligheder som Signe Lindkvist, der er børneredaktør på Danmarks Radio, Lars Goldschmidt, direktør for Dansk Industri og Palle Weis, chefredaktør på Dagbladet Information sagt ja til at deltage i debatten om kreativitet i uddannelsessystemet.

Seminaret, der skal tage musiske og kreative fag i uddannelsessystemet under lup, møder også bred opbakning i det politiske landskab. En bred vifte af partierne i folketinget er repræsenteret på dagen. Heriblandt uddannelsesordfører Marianne Jelved fra Det Radikale Venstre, Uddannelsesordfører Johanne Schmidt Nielsen fra Enhedslisten og kulturordfører Troels Christensen fra Venstre.

- Vi er naturligvis glade for opbakningen. Den sender et signal om, at politikerne på Christiansborg har en interesse i kulturen. Og som musikmenneske synes jeg, det er vigtigt, at der er fokus på musikken, for det mangler vi, siger Julie Heebøll Clausen fra Musisk Videncenter.

Til at styre løjerne mellem de kultur- og undervisningspolitiske ordførere og de fire ’skemabyggere’ får OPSANG 2010 besøg af Martin Krasnik, der slår sine folder på Weekendavisen, og tidligere har vist sig som en særdeles grundig interviewer på DR2’s Deadline.

Der vil løbende være opdateringer på programmet samt relaterede artikler på OPSANG 2010’s hjemmeside www.opsang.nu