Stor SPOT-feature i schweiziske Kinki Magazine
15-07-2009
 
Citater
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
Bookmark and Share
Det schweiziske magasin for mode, trends og musik Kinki, sætter fokus på sprudlende pop og mode til SPOT, og er dybt fascineret af de mange kunstneriske bevægelser, der kommer til udtryk under festivalen.

Med titlen ’Danish Butter Cookies’, lægger Kinki Magazine egentlig op til en svada af klicheer, men vælger i stedet at sætte fokus på, hvordan den danske musikscene i samarbejde med den voksende mode- og trendbevægelse i Danmark skaber grobund og miljø for den kunstneriske udvikling.

Kinkimag er specielt blevet inviteret til SPOT, da festivalen har haft ambitioner om, at vise, at Danmark er mere end musik. Festivalens ønske er også at være en platform - det perfekte sted til at gå på opdagelse i de trends, mode og designs, der kendetegner den danske sans for kvalitet.

Klædt i design
Og det gør Kinki. Med nye og unge kunstnere som Lucy Love og As In RebekkaMaria, smelter design, mode og musisk talent sammen i nye former. Her bliver der leget og eksperimenteret med genrer - og tøjstilen følger med, om det så er den rene, hvide og skarpe (Lucy Love), til den abstrakte, farverige og eksperimenterende (As In RebekkaMaria).

Magasinet fremhæver især de meget unge kunstnere som en generation, der er vokset op i et land, hvor moden de sidste 10 år har haft en eksplosiv udvikling. Her nævnes især modedesigner-navne som Stinne Goya, Camilla Stärk og Hendrik Vibeskov, som forgængere for de nye internationale anerkendte, hippe design-mærker. Ja, Kinki udnævner Danmark, som ’Europas bedst klædte folk’, men er samtidig klar over, at SPOT Festivalen og Københavns hippe kvarterer udmærker sig ved at være samlingssteder for branchefolk og kreative mennesker, som er forgængerne dér hvor  moden mødes.

Talenternes grobund
Desuden er Kinkimag fascineret af den mængde og variation, der eksisterer på den danske musikscene og kommer også frem til erkendelsen af, at der ikke findes noget ’typisk’ dansk.  De kalder det ’Insel-Talent’ (Ø-talent), og Danmark anses som springbrættet mellem Skandinavien og Europa. Sammenfattende er indflydelserne simpelthen ikke typiske, idet de både kommer fra Europa, Storbritannien, den klassiske skandinaviske melankoli, USA - og den internationale scene generelt.

Og så spørger Kinkimag, ’hvor kommer alt dette talent fra?’
I svaret lægges der især vægt på Danmarks tradition for kunstnerisk og organisatorisk støtte, som anses for at være noget helt særligt, der ikke findes andre steder i verdenen.
Kinkimag konkluderer, at de unge mennesker simpelthen får tid og lokaliteter, at kunne udfolde sig i musikalsk, som skaber en enorm stor bevægelse af musik indenfor et lille lands grænser.

SPOT Festivalen fremhæves som et samlingspunkt for creme de la creme  af den nye danske musik, og et sted hvor moden knyttes til musikken og vice versa. SPOT Festivalen er det perfekte sted til Trendspotting, mener Kinkimag.

Kinkimag vil desuden lave en løbende feature om Danmark i den kommende periode - inklusive portrætter, interviews, tips m.v. - og har desuden bidraget med artikler til det danske S-Magazin. Se mere på www.kinkimag.com - du kan også bladre gennem det aktuelle magazin r (artiklen er på side 60-67).