The Blue Van i worldwide reklameaftale med Apple
08-03-2010   Af  Henrik Friis
 
Citater
"Dansk musik har en enorm kvalitet i bredden – uanset genre."

- Thomas Roscheck, PR-chef, Rockhal (LU)
"SPOT I just want to say thank you for these mind-boggling Danish days. It was well-organized, interesting and exciting"

- Cyril Schicker, Rockstar Magazine, Switzerland
Bookmark and Share
The Blue Van - her på scenen i Paris - høres hver gang der reklameres for den nye Ipad. Worldwide.
The Blue Van - her på scenen i Paris - høres hver gang der reklameres for den nye Ipad. Worldwide.
Den SPOT-aktuelle gruppes nummer "There Goes My Love" udvalgt af Apple til lancering af den nye store satsning, Ipad. Debuten på reklamen var i aftes under Oscar-showet i Hollywood. Nu venter resten af verdens reklameblokke.


- - -
Ude på The Blue Vans pladeselskab Iceberg stod den på champagne i fredags. Efter flere ugers neglebidende venten tikkede den vigtige mail ind torsdag nat.: SPOT-aktuelle The Blue Van er blevet udpeget til at levere soundtracket til reklamerne til den verdensomspændende lancering af Apples seneste opfindelse, Ipad.

Og allerede i nat kom det første bemærkelsesværdige resultat: I forbindelse med den tv-transmiterede Oscar-uddeling i Hollywood, Los Angeles viste amerikansk tv for første gang "Meet The Ipad"-reklamerne - hele tre gange endda - og hver gang altså til tonerne af The Blue Vans "There Goes My Love"

Icebergs leder Manfred Zähringer fortæller, at Apple har tegnet en et-årig kontrakt på brugen af sangen i forbindelse med Ipad'en - med mulighed for forlængelse. Og det vil sige, at sangen følger med verden rundt i lanceringen af det nye Apple-produkt:

- Der har allerede været en stærk øget effekt i form af downloads af sangen, og sammen med fotografen Martin Dam Kristensen har gruppen også har haft supertravlt med at lave en video på YouTube til sangen, så man med det samme bliver ledt i den rigtige retning, hvis man googler sangtitlen, fortæller han.

Manfred Zähringer tør næsten ikke spå om rækkevidden af aftalen. Men han forventer en stærkt øget interesse over for gruppen - og håber på mange henvendelser omkring eventuel fremtidig album-udgivelse. Den sag er f.eks.med 99 procents sikkerhed på plads i Canada - men det skyldes nu en aftale, der blev indgået dagen før Apple-gennembrudet og nu kun mangler underskrifterne.

"There Goes My Love" stammer fra The Blue Vans seneste album "Man Up", der udkom i 2008. Og sangen vil altså kunne høres over noget nær hele kloden når den verdensomspændende Apple-kampagne ruller - forventeligt allerede i løbet af den næste måneds tid.