The Kissaway Trail, nordiske klange og mellemøstlige toner til SPOT
25-03-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
"Die Dänen sind die neuen Schweden!"

- Magasinet Piranha (DE)
"SPOT truely was a wonderful and delightful time for all of us. I was quite excited by the organization of the festival. Big Ups to the whole Spot-team. I've hardly seen a big event like this done so perfectly and smooth"

- Reinhold Seyfriedsberger, booker, Ink Music.
Bookmark and Share
Kissaway Trail er klar med indie-rock på SPOT.
Kissaway Trail er klar med indie-rock på SPOT.
Så er det igen tid til et massivt SPOT-navneudslip. Denne gang bliver der bl.a. budt på både dansk indie-rock, masser af finske toner samt mellemøstlig musik.

Det odenseanske indie-rock band The Kissaway Trail er klar til SPOT. De kommer med det nye album ”Sleep Mountain” i bagagen. Det udkom i marts og har modtaget flotte anmeldelser både herhjemme og i udlandet. Desuden er bandet også varmet godt op til SPOT: de har netop været til South By SouthWest-festival i Austin, Texas og er lige nu på en omfattende turné i USA og Canada.

Unge Nick Eriksen, der under kunsternavnet Eim Ick laver minimaltechno har også sagt ja til SPOT og hører hermed til den lange række af SPOT-debutanter i år – en betegnelse man også kan give The River Phoenix, der hører til i den alternative rocks verden.

Nordiske indslag
Susanne Sundfør: Skamrost musik fra Norge.
Susanne Sundfør: Skamrost musik fra Norge.
Men SPOT har som sædvanligt mange indslag fra det øvrige Norden. Fra Norge kommer Susanne Sundfør, der senest var på SPOT i 2007. Den norske sangerinde har lige udgivet albummet ”The Brothel”, der gik ind som nummer et på den norske slagsliste efter en uge. Desuden er det blevet mødt af en meget begejstret norsk presse, der på det nærmeste har skamrost sangerindens seneste bedrifter.

Flere finske indslag er også på vej, som dette trekløver viser: Shogun Kunitoki er en instrumental kvartet, der skaber en blanding af post-rock og electronica med et orgel-lydende keyboard i front. Bandet har to albums på bagen, hvoraf det seneste udkom i 2009. I Was a Teenage Satan Worshipper spiller electropop, og Underwater Sleeping Society er klar til at levere en gang psykedelisk indie-rock.

Mellemøstlige toner
Desuden præsenterer SPOT i samarbejde med Musikcaféen [REAL] en række kunstnere, der spiller musik med etniske rødder: F.eks. Li Dinê, der har kurdisk baggrund. Gruppen har skabt sin egen genre, som de kalder Hemereng, der frit oversat betyder ”alle farver i én”. Gruppen blander kurdiske skalaer og rytmer med lige dele r&b, rap, pop, house og rock.

Derudover er der tyrkisk festmusik med GRUP2000, mellemøstlig musik – både pop og traditionel af slagsen - fra Houssam Zamzam, samt Simona Abdallah, der er en af få kvinder med arabisk baggrund, der spiller på darbuka – for den tromme er normalt forbeholdt mænd.