Thee Attacks og Apollo til SPOT – Dúné går igen
12-03-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
Bookmark and Share
Dúné er igen klar til at spille deres energiske electro-rock på SPOT.
Dúné er igen klar til at spille deres energiske electro-rock på SPOT.
Så er endnu fem nye bands klar til årets SPOT Festival, og i dette navneudslip er der tale om rock i forskellige former.

Dúné har allerede gjort sig bemærket med deres højenergiske electro-rock, som de hermed er klar til at spille for SPOT publikummet igen – denne gang med albummet ”Enter Metropolis” i bagagen.
Gruppen kommer til SPOT med masser af koncerterfaring på grund af såvel Europa- som Danmarks-turné her i 2010, og hvis den vanlige SPOT-gænger synes, at de tidligere har haft lejlighed til at opleve gruppen på festivalen, er det ikke helt galt. Men da Dúnés bagland har yderligere internationale ambitioner på bandets vegne – og en lang række internationale kontakter de gerne vil præsentere bandet for i forbindelse med festivalen – kommer der endnu en lejlighed i år.

Thee Attacks - rhythm 'n' blues anno 1966 på SPOT
Thee Attacks - rhythm 'n' blues anno 1966 på SPOT
Som sprunget ud af 1966 kommer aalborgensiske Thee Attacks med deres rhythm ’n’ blues med rå kantet vokal: Lyden er autentisk og leder tankerne hen på tidlig The Who og The Kinks. De skrev i slutningen af 2009 kontrakt med Crunchy Frog, som udgiver gruppens debutalbum til april - et album, der er blevet indspillet i samarbejde med produceren Liam Watson, der også har produceret blandt andre The White Stripes og The Kills.

Det unge indie-rockband Kiss Kiss Kiss har også meldt deres ankomst til SPOT. De har lige udgivet deres debutalbum og har på trods af kun tre år på bagen allerede vundet en MySpace-pris ved Danish Music Award 2008, og opnået koncerter på både Roskilde Festival og SPOT. Samtidig var de del af SPOT on Denmark-arrangementet i Wien i februar, og deres single ”Broken Heart” været i rotation på en af Grækenlands store radioer.

Derudover spiller Apollo indie-rock og har netop skrevet kontrakt med Copenhagen Records, der gør klar til at udgive sekstettens debut til maj. Allerede før albummet er udgivet har Apollo været vist til den brede offentlighed. Det skyldes, at førstesinglen ”Too Many Nights” i uge seks var den mest viste video på MTV Danmark.

Endelig slutter den skandinaviske trio Kill Screen Music denne remse af. Trioen består af to danskere og en svensker, som sammen skaber en skarpskåret rock, der egner sig godt til stereoanlægget, bilen - og i den grad live. Bandet udgiver deres debut til september. Albummet er indspillet i Los Angeles og mixet af Hugo Nicolson, der tidligere har arbejdet med Radiohead.