Turboweekend fuldender SPOT-program
23-04-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange gode dance-navne, der kommer fra Danmark.

- Denis Docland, ID&T, arrangører (NL)
"We both enjoyed SPOT a lot a lot a lot! You have super bands!"

- Fruzsina Szép (Sziget Festival, artistic director) & Frigyes Machan Nesta (Programchef for musikradioen Mama Zone), Ungarn
Bookmark and Share
Turboweekend fuldender årets SPOT-program.
Turboweekend fuldender årets SPOT-program.
Så er SPOT klar med de sidste to navne til årets program – denne gang er der både tale om et band med erfaring, og et noget mere uprøvet.

Erfaringen kommer i form af electropop-trioen Turboweekend, der har to albums på bagen, hvor af det seneste ”Ghost of a Chance” bl.a. blev kaldt ”danserock med fine nuancer”. Når bandet kommer til SPOT, er det med masser af liveerfaring i rygsækken, da de siden 26. marts har været på Danmarksturné - i aften er der eksempelvis totalt udsolgt ved koncerten på Train i Århus, så de fans, der er ikke nåede at få billet i tide, får nu muligheden på SPOT.

Udover koncerterne i det danske har Turboweekend også lavet shows i Østrig, og i starten af maj venter både Tyskland, Tjekkiet og Østrig (igen).

Undarlegur - ungt og uprøvet band på SPOT.
Undarlegur - ungt og uprøvet band på SPOT.
Allersidste tilføjelse til SPOT Festival 2010 er Undarlegur. Bandet, der blev dannet i 2008 på Østhimmerlands Ungdomsskole, vandt i foråret 2009 efterskolefestivalen AFTRYK. Den sejr medførte et job på SPOT Festival 2010. Bandet kalder selv deres musik for eksperimenterende, psykedelisk og mystisk, og udover guitar, trommer og synthesizer inkluderer instrumenteringen desuden ”papkasse med elastikker”.

Med de sidste to navne på plads ender årets program op med 131 programpunkter, når SPOT Festival 2010 finder sted 21. - 22. maj.

Mens programmet for SPOT Festivalen 21. - 22. maj er på plads, så mangler der stadig at blive lukket et par huller i programmet til SPOTs internationale minifestival, InterSPOT, der finder sted torsdag 20. maj.