Unikke mandestemmer og græsk indie til InterSPOT
22-03-2010   Af  Mads Tourlin
 
Citater
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
"Dansk musik har en enorm kvalitet i bredden – uanset genre."

- Thomas Roscheck, PR-chef, Rockhal (LU)
Bookmark and Share
Bauchklang bruger deres vokal til at frembringe elektro, der kan danses til
Bauchklang bruger deres vokal til at frembringe elektro, der kan danses til
SPOT Festivalens internationale minifestival torsdag 20. maj er klar med seks nye navne, der byder på intens og opløftende musik.

InterSPOT er klar til at præsentere yderligere seks navne – denne gang til scenerne Studenterhuset og Fatter Eskil, der byder på musik med henholdsvis intensitet og glæde. InterSPOT er SPOT Festivalens internationale tiltag, hvor over 20 bands og solister optræder på festivalens åbningsaften, 20. maj.

Musikken på Studenterhuset har fået etiketten opløftende og glad. Her optræder det østriske femmandsband Bauchklang. Med deres stemmer som eneste instrument, skaber de en slags dansevenlig elektro. Bandet har haft en stærk international karriere og optrådte blandt andet på Roskilde Festivalen i 2002. Tabet af et bandmedlem fik Bauchklang til at forsvinde lidt fra scenen, men nu er femmandsgruppen klar til et comeback. Her kan du høre Bauchklang.
Derudover er der minimalistisk keyboard-pop fra tyske It's a Musical og two-step fra schweiziske Mama Rosin, der både synger på engelsk og fransk.

Græske Film er et af Grækenlands blomstrende indiebands
Græske Film er et af Grækenlands blomstrende indiebands
På Fatter Eskil får musikken prædikatet ”intens”. Det græske band Film spiller indie og har et stærkt visuelt udtryk. Den græske musikscene er ikke kendt for sin eksport, men de seneste fem år er der sket en stor udvikling med indiegenren i landet. Med sig tager Film i øvrigt det græske Gaffa, der skriver en seks siders artikel om Film og om SPOT Festivalen. Belgien er repræsenteret af to bands med støjrock fra Madensuyu og mørk indie fra Dez Mona.

InterSPOT er åbent for alle og det koster 20 kroner at komme ind på hvert koncertsted – ud over Studenterhuset og Fatter Eskil gælder det Train, Musikcafeen, Café Hack, Svineriet samt skibet Stubnitz.

Billetter kan kun købes i døren, så det er god idé at komme i god tid før koncerten.
 Adgang sker efter først-til-mølle-princippet – det gælder både for publikum og akkrediterede branchefolk.