When Saints Go Machine på SPOT
18-02-2010   Af  Jon Hededal
 
Citater
"SPOT I just want to say thank you for these mind-boggling Danish days. It was well-organized, interesting and exciting"

- Cyril Schicker, Rockstar Magazine, Switzerland
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
Bookmark and Share
When Saints Go Machine er klar til at spille deres alternative pop for SPOT-publikummet. Foto: Henrik Friis.
When Saints Go Machine er klar til at spille deres alternative pop for SPOT-publikummet. Foto: Henrik Friis.
Så er SPOT Festivalen klar til at slippe en række nye navne – blandt dem er When Saints Go Machine. Den alternative pop-kvartet har godt med vind i sejlene for tiden. Senest spillede de til SPOT On Denmark-arrangementet i Wien 4. februar, hvor deres koncert gjorde så stort et indtryk på det østrigske musikpublikum, at bandet stadig ligger på airplay-charten i alpelandet – og i øvrigt med stadig stigende placering. Derudover er de også på programmet til den norske branchefestival by:Larm, der finder sted i denne weekend.

Skulle nogen huske tilbage på SPOT sidste år medvirkede When Saints Go Machine også her – men det var i åbningsaftenens specielle program med strygekvartet. Her får publikum lov til at opleve den rene vare.

Vinnie Who har også meldt sig klar til at fyre op under deres moderne version af disco til SPOT Festivalen. Vinnie Who er et alias for Niels Bagge (My Evil Twin), det er ham der laver musikken på plade. Men live medbringer han seks musikalske venner. Vinnie Who kan ligesom When Saints Go Machine opleves på årest by:Larm.

I en helt andre genre er Cody, som er kendt for deres folkrock, med rødder i country og americana. Det syv personer store band er blevet godt modtaget af det danske anmelderkorps, og er allerede udgivet i Tyskland og Benelux-landene. Derudover har de opnået opvarmningsjobs for så prominente navne som Bonnie 'Prince' Billy og The National. Og i den kommende weekend kan de opleves på den schweiziske festival Nordklang

Derudover præsentere SPOT alternative toner fra Betting On The Mouse, ørkenrock fra Kandy Kolored Tangerine, dansksproget pop fra Sandra Hakky, folk-pop fra Let Me Play Your Guitar, pop fra Majorian samt alternativ soul-pop fra Naja Rosa.