Udsolgt hus i Bruxelles - det er ved at blive en god vane
26-11-2009   Af  Henrik Friis, SPOT On Denmark, AB, Bruxelles, torsdag aften
 
Citater
Den danske scene har enhver mulighed i udlandet. Det er den bedste musik lige nu, den har international appeal...

- Marc Lusty (UK), Reverb Records
"Put aside prejudices and check it out. Turns out there is more to Danish music than Barbie Girl..."

- Neil McCormick, The Daily Telegraph v. SPOT 2009
Bookmark and Share
Allerede først på aftenen var det en kendsgerning: Udsolgt!
Allerede først på aftenen var det en kendsgerning: Udsolgt!
Alt klappede til udsolgt dansk aften med Prins Nitram, Lucy Love, I Got You On Tape og Fagget Fairys på klubben AB - vigtig videre-udbygning af branche-kontakt mellem de to lande. Læs mere om fremstødet her.


- - -
Torsdag aften i Bruxelles. Klokken er lidt over 20, og SPOT On Denmarks Christian Buhl kunne med et smil om munden klistre skiltet ”SPOT On Denmark – SOLD OUT” op på væggen på Bruxelles-spillestedet AB – til slette miner hos det publikum og de branchefolk, der ikke fik købt billet eller tilmeldt sig i tide, men selvfølgelig til stor tilfredshed hos SPOT On Denmarks arrangører ROSA og MXD – og også hos de både belgiske og danske branchefolk, der havde trodset november-nedbøren (jo, det regner også hernede) og var mødt op til både forudgående networking-middag samt selve koncerten.
Det er altså besværet værd. Med tre år på bagen er SPOT On Denmark så småt ved at gro fast i både den belgiske og den danske branches bevidsthed. Lige som med tilskuerinteressen har brancheopmærksomheden aldrig været større, og man fornemmer klart, at der stadig er masser af interesse for at indgå nye bekendtskaber og aftaler. Forskellen fra de tidligere år er bare, at mange nu begynder at kende hinanden – og dermed også hinandens muligheder og begrænsninger. Men skal ikke starte fra Adam og Eva længere…
Der var pakket i saunaen AB fra første strofe i I Got You On Tapes sæt.
Der var pakket i saunaen AB fra første strofe i I Got You On Tapes sæt.
Så både bedømt ud fra et branchemæssigt synspunkt og tilskuertilslutningen fungerer SPOT On Denmark-konceptet perfekt i Bruxelles. Der var næsten pakket allerede til Prins Nitram, og efter I Got You On Tape entrede scenen, var der dampende varmt i den intime klub med en max-kapacitet på 250. Og de store musikalske sceneskift til Lucy Love og Fagget Fairys betød ingen forvirring i den sammenhæng – sauna-fornemmelsen varede aftenen ud.
 
Fokus på de sociale
Selv om det endnu er for tidligt at tale om konkrete resultater af aftenens anstrengelser – de tegner dog godt – kunne MXD-chef Thomas Rohde konstatere, at SPOT On Denmark # 3 i Bruxelles ”har forbedret og styrket meget omkring det sociale netværk mellem dansk og belgisk branche”.

- Vi har aktivt ført dem sammen via vores ankermand på aftenen Christian Buhl –  ja, har spillet en meget aktiv rolle allerede på forhånd for at skabe resultater. Og det kan godt være, at dette ikke er rocket science, men ofte er det i detaljen fejlene opstår og projekterne glipper. Det er bare ikke sket her – det er forløbet perfekt.
 
- Udviklingsmæssigt tror jeg også, at det har været rigtigt at satse på en ændring af den belgiske jury, der har valgt musikken. Sidste år var det f.eks en journalistisk jury – i år har det været en blanding af medie- og branche-folk, og det har givet en bredere pallette.
- Om vi bliver ved hernede? Det tror jeg. Sagen er nok, at selv hvis vi som arrangører skulle begynde at blive ”trætte” af vores succes, så er omverdenen først lige ved at opdage, hvad det er, der sker. For det tager tid at få et koncept til at bide sig fast, slutter Thomas Rohde.
 
 
Læs mere fra Bruxelles-aftenen her:
Mange facetter af den danske scene samlet i Bruxelles
Reportage fra SPOT On Denmark -aften med Lucy Love, Fagget Fairys, I Got You On Tape og Prins Nitram.
"Et eksempel til forfølgelse..."
Belgisk og dansk branche om den danske Bruxelles-aften.
- Vores musik er ikke reserveret for et grime- eller dubstep-orienteret publikum
Interview med Lucy Love i Bruxelles